Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Σε 13 μέρες λήγει η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τις ευρωεκλογές



Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Στις 28 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την εγγραφή των Ελλήνων στους εκλογικούς καταλόγους προκείμενου να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους Ελληνικά κόμματα στις Ευρωεκλογές.
Η καθυστερημένη ενημέρωση των λεπτομερειών από τα Γενικά Προξενεία (δυστυχώς υπάρχουν Προξενεία που ακόμη δεν έχουν καλέσει φορείς και οργανώσεις κομμάτων σε συντονισμό) σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό κλίμα έχουν οδηγήσει στο μέχρι στιγμής πτωχό αποτέλεσμα του πολύ μικρού αριθμού δηλώσεων. 
Η φετινή προσέλευση θα είναι πολύ από εκείνη των εκλογών του 2004 και 2009 όταν στην Γερμανία είχαν ψηφίσει  πάνω από 17.000 Έλληνες στις ευρωεκλογές (τα ελληνικά κόμματα).

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή στην ψηφοφορία με επιλογή είτε ελληνικών είτε γερμανικών κομμάτων δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο τα κόμματα που θέτουν υποψηφιότητα. Αποτελεί παράλληλα μια σαφή καταγραφή της δυναμικής του Ελληνισμού, την οποία θα μπορεί να αξιοποιεί ως πίεση πολιτικά. Παρά τις όποιες απογοητεύσεις η ψήφος είναι η δύναμη μας, η δύναμη των πολιτών απέναντι στην εξουσία.
Για το λόγο αυτό, όλοι οι συλλογικοί φορείς οφείλουν να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν σε μια καμπάνια ενημέρωσης του Ελληνισμού αυτές τις 13 μέρες που απέμειναν, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και των ΟΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.