Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Χούκλη σε ρόλο όλοι εναντίον ενός

Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Η τηλεόραση υποστηρίζουν ότι  επιτελεί και εκπαιδευτικό έργο. Ιδιαίτερα σε περιόδους που διακρίνονται από ένταση, όπως είναι μια προεκλογική περίοδος. Τα ΜΜΜ, αν μη τι άλλο, οφείλουν να προωθούν τον πολιτικό πολιτισμό και να διατηρούν το διάλογο και τις αντιπαραθέσεις σε υψηλά επίπεδα με στόχο οι πολίτες που παρακολουθούν να έχουν αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση.

Η Χούκλη, επί χρόνια δημοσιογράφος στην κρατική τηλεόραση και τώρα, στον ΑΝΤ1,  με τον τρόπο που διεξήγαγε τη χθεσινή συνέντευξη με τον Γιώργο Παπανδρέου κατόρθωσε κριθεί ως προκλητική ακόμη, και από πολίτες που δεν διάκεινται φιλικά απέναντι στον πρώην Πρωθυπουργό.

Στην ουσία η Χούκλη έδωσε χθες συνέντευξη με τον εαυτό της. Μέσα από τις ερωτήσεις έλεγε τις δικές της (;) θέσεις και στη συνέχεια, δεν επέτρεπε με συνεχείς διακοπές να απαντήσει ο «καλεσμένος» της.

Τελικά, γιατί αλήθεια κάλεσε ο ΑΝΤ1 τον Παπανδρέου σε συνέντευξη;

Δεν θα  κρίνουμε της πολιτικές τοποθετήσεις, δηλαδή τις ίδιες θέσεις της δημοσιογράφου ή αυτές που με πολύ δυσκολία κατόρθωσε, όσο του το επέτρεψε, να διατυπώσει ο Παπανδρέου. Αυτές θα κριθούν από τους πολίτες στις εκλογές.

Απλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι αν μιλάμε για δημοκρατία πρέπει να "επιτρέπουμε" να ακουστεί και η άλλη άποψη και προπάντων να δείχνουμε σεβασμό στους πάντες, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι μαζί τους. Άλλο σκληρές και δύσκολες ερωτήσεις και άλλο προσβλητικός τρόπος συμπεριφοράς, άλλο διακόπτουμε τον συνομιλητή ευγενικά όταν περάσει το χρόνο και άλλο τον διακόπτουμε με νέα ερώτηση όταν δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την προηγούμενη.

Την ώρα που η Δημοκρατία μας δίνει χρόνο στην Χρυσή Αυγή και αντιμετωπίζει με σεβασμό τις θεωρίες περί ψεκασμών, δεν μπορεί να αποκλείει με τον τρόπο που το έκανε χθες η Χούκλη την άποψη μιας άλλης μερίδας πολιτών.

Βέβαια η  Χούκλη όφειλε να γνωρίζει ότι ενίοτε η ενορχηστρωμένη  επίθεση όλων εναντίον ενός ξεφεύγει από το στόχο και κινδυνεύει να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και χθες αυτό ακριβώς έγινε χωρίς να σχετίζεται αποκλειστικά με  τον Παπανδρέου αλλά με τον κάθε πολιτικό αρχηγό ή πολίτη που εκφράζει την άποψή του. 

Και θα μείνουμε με το ερώτημα. Ποιος ο λόγος, αν ισχύουν όλα όσα διατύπωσε η Χούκλη εις βάρος του Παπανδρέου και τα οποία θεωρούνται παγιωμένες απόψεις της κοινής γνώμης, κατά την ίδια την δημοσιογράφο, να μην δώσει χρόνο να πει τις απόψεις του και να τον κρίνουν οι πολίτες από αυτά που λέει;

Υ.Γ. Κάποιοι θα βολευτούν με το «καλά του έκανε». Το μόνο που κατορθώνουν όμως, με αυτή τη στάση είναι να ενισχύουν την τάση των ΜΜΕ (αυτών που τα ελέγχουν) να καθορίζουν απροκάλυπτα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.