Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

EΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Η σταθερότητα του ΚΚΕ θα συνεχίσει




Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις εθνικές εκλογές με αναφορά στο ΚΚΕ 
Για τις προηγούμενες αναφορές στη ΔΗΜΑΡ (βλέπε ΕΔΩ) και ΣΥΡΙΖΑ (εδώ) ΝΔ (ΕΔΩ), ΠΟΤΑΜΙ (ΕΔΩ), ΠΑΣΟΚ (ΕΔΩ) ΧΑ και ΑΝΕΛ (εδώ).


Το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί στην χρόνια στρατηγική του επιλογή της περιχαράκωσης του χώρου του, θεωρώντας καλοδεχούμενο ότι έρθει επιπλέον . Για να το πετύχει αυτό ακολούθησε μια πολύ απλή μέθοδο. Την συνέπεια στον πολιτικό του λόγο. Μπορεί να του χρεώνεται ότι είναι οπισθοδρομικός, ξεπερασμένος και δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών όμως ο στόχος του, διατήρησης και πολλές φορές ενίσχυση των δυνάμεών του πετυχαίνει.

Αυτό βέβαια είχε ένα μεγάλο τίμημα. Στην περίοδο της σφοδρής αντιπαράθεσης λόγω της κρίσης 2009-2011 δεν φάνηκε να μπορεί να ωφεληθεί ιδιαίτερα σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατόρθωσε να εισβάλει στον κεντροαριστερό χώρο.

Το μειονέκτημα το ΚΚΕ στις εκλογές αυτές είναι το κατά πόσο θα επηρεαστούν οι ψηφοφόροι του από την εκδοχή να κυβερνήσει η ,,αριστερά,, έστω και αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ΚΚΕ στις πρώτες εκλογές του 2012 έλαβε 8,48% για να πέσει στις δεύτερες εκλογές στο 4,5% χάνοντας σαφώς προς το ΣΥΡΙΖΑ. Στις ευρωεκλογές είχε σχετικά κάτω των προσδοκιών του ποσοστό (για ευρωεκλογές) με το 6,07%.

Πάντως, στην επόμενη Βουλή θα είναι από τα πιο "σίγουρα" κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.