Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

12,5 εκκατομύρια φτωχοί στη Γερμανία

Την ετήσια έκθεσή του δημοσίευσε σήμερα το Paritätische Wohlfahrtsverband (H Oμοσπονδία στην οποία συμμετέχουν 10.000 οργανώσεις κοινωνικής αρωγής και του τομέα της υγείας). Σύμφωνα με την έκθεση, η φτώχεια στην Γερμανία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990, δηλ. μετά την επανένωση της Γερμανίας, καθώς αυξήθηκε από το 15% το 2012, στο 15,5% το 2013 (12,1 εκατομμύρια άνθρωποι το 2012, 12,5 εκατομμύρια το 2013 επί του συνόλου του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων κατοίκων).
Ως επί το πλείστον πλήττονται μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι και πολλοί ανήλικοι, υπογραμμίζεται στην έκθεση, που εξηγεί ότι το 43% των μονογονεϊκών οικογενειών και σχεδόν, το 60% των ανέργων έχουν καταγραφεί ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχοντας κατά μέσο όρο εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εισοδήματος στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση, επιδεινώθηκε στα 13 από τα 16 κρατίδια: η Βρέμη και το Βερολίνο, όπως και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στη βόρεια Γερμανία, είναι τα κρατίδια που έχουν εκτεθεί περισσότερο στην φτώχεια.
 

Αντιθέτως, η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι τα κρατίδια που έχουν πληγεί λιγότερο.

Στο Αμβούργο και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας τα ποσοστά καταγράφουν μεγάλη άνοδο, ενώ παραμένουν σταθερά, ή παρουσιάζουν μικρή πτώση στη Σαξονία- Άνχαλτ, το Βρανδεμβούργο και τη Σαξονία.

Δορυφόρος

Πηγή: Paritätische Wohlfahrtsverband

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.