Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Εκλογές στο Αμβούργο με Έλληνα υποψήφιο

Στις κάλπες καλούνται σήμερα οι πολίτες του Αμβούργου για να εκλέξουν το νέο κρατιδιακό Κοινοβούλιο.

Αν και η κυβέρνηση θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει στα χέρια των σοσιαλδημοκρατών υπό τον Ολαφ Σολτς, τον 56χρονο δήμαρχο του κρατιδίου, ωστόσο τo στοίχημα είναι η αυτοδυναμία.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το SPD βρίσκεται στο 47% -ενισχυμένο κατά περίπου δύο μονάδες τις παραμονές της κάλπης- σε πολύ μεγάλη απόσταση από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), οι οποίοι είναι στο 17%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι (12%), η Αριστερά (8,5%) και οι Φιλελεύθεροι (6%), ενώ το ευρωσκεπτικό AfD εμφανίζεται στο όριο εισόδου, το 5%.

Πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σολτς είπε πως αν δεν επαρκούν οι έδρες, θα ζητήσει συνεργασία με τους Πράσινους, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού.

Στις εκλογές θα συμμετέχει ως υποψήφιος ο γνωστός στον Ελληνισμό, Πάνος Δροσινάκης. Μετά την εκλογή του το 2011 ως μέλος του Δημοτικού/Περιφερειακού Συμβουλίου στο Eimsbüttel (μία από τις επτά περιφέρειες στο Αμβούργο), τώρα κορυφώνεται αυτή η πορεία με την υποψηφιότητά του για την κεντρική βουλή του Αμβούργου με την SPD
Ο Πάνος Δροσινάκης είχε όλα τα χρόνια ενεργό συμμετοχή στις δράσεις των ελληνικών φορέων και συλλογικοτήτων

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.