Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ - Καραμανλής: Μια παράξενη συμμαχία

Προκαλούσε πάντα ερωτηματικά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση όταν αναφερόταν στην δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας το έκανε σαν αυτή να ξεκίνησε το 2009.
Η κριτική και οι επθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν στο κάδρο τον Παπανδρέου και στη συνέχεια, τους Παπαδήμα και Σαμαρά. Παρά το δεδομένο ότι η κρίση έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2009, αλλά δεν δημιουργήθηκε το 2009, ήταν αποτέλσμα της πολιτικής της πορηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπήρξε, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ίχνος κριτικής στις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια επιλογή για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας τον συνεργάτη και Υπουργό του Κ. Καραμανλή, σε ολόκληρη την πρωθυπουργική θητεία 2004-2009, τον Προκόπη Παυλόπουλο.  Μάλιστα, οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους του, έψαξαν και βρήκαν κάποιες δηλώσεις του Παυλόπουλου για τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να του αποδώσουν τον χαρακτηρισμό του ,,αντιμνημονιακού,,, άσχετα αν θήτευσε ο Παυλόπουλος ως βουλευτής στη συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Παπαδήμα.
Αλήθεια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εξεταστική για το μνημόνιο; Θα αφήσει απέξω το πως φθάσαμε στο 36 δισ έλλειμμα; Δεν θα ασχοληθεί με τα πλαστά οικονομικά στοιχεία που στέλναμε ως Ελλάδα στην ΕΕ επί Πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή; Δεν θα εξετάσει γιατί σιωπούσε η Ε.Ε. για την οικονομική εξέλιξη στη χώρα μας, ενώ γνώριζε; Και αν τα κάνει αυτά, θα καταφερθεί τελικά ενάντια στην επιλογή του, στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ την εποχή εκείνη;
Σήμερα, ο Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δέχτηκαν συγχαρητήρια από άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη - Υπουργούς του Κ. Καραμανλή, όπως π.χ. τον Αντώναρο.  
Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Καραμανλή πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πριν λίγες βδομάδες, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, νεόκοπος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολέμιος του Α. Σαμαρά, είχε αποκαλύψει πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κ. Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τελικά, για κάποιους λόγους, ο Καραμανλής δεν δέχτηκε και έτσι πήρε τη θέση του το δεύτερο στέλεχος στην κατάταξη των κυβερνήσεών του, ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Αλήθεια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να χτυπήσει τη διαφθορά και την πελατειακή αντίληψη όταν προτείνει Πρόεδρο αυτόν που κατήργησε στην ουσία το ΑΣΕΠ και καθιέρωσε τις συνεντεύξεις, ώστε να προχωρήσει μέσα από αυτές σε εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς;

Άν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνεπής με τα συνθήματά του, θα μπορούσε να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν επιστήμονα, όχι οπωσδήποτε γνωστό στο ευρύτερο κοινό. Θα μπορούσε π.χ. να προτείνει έναν επιστήμονα που αναγκάστηκε λόγω της κρίσης να μεταναστεύσει.

Σήμερα, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξαν σε μια παλαιοκομματική επιλογή κλείνοντας το μάτι στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ.  Το μόνο παρήγορο ήταν ότι την ώρα που ανακοίνωσε το όνομά του Παυλόπουλου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκρότησε πάνω από το 1/3 των βουλευτών. 

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.