Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Προέχει η ενότητα

Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Στην παρούσα φάση που γίνεται μια μορφή διαπραγμάτευσης από την νέα ελληνική κυβέρνησης, δηλ. διεξάγεται μια προσπάθεια γνωστοποίησης των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης σε διάφορες χώρες, δεν χωράει μεμψιμοιρία και χαιρεκακία. Είναι αναγκαία η ενότητα και η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ανέχτηκε, και ίσως ενίσχυσε, την συνομωσιολογία και την άρνηση σε κάθε προσπάθεια των προηγούμενων χρόνων. Αυτά αφορούν συζητήσεις στο μέλλον.

Τα οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο «Ελληνικό», είναι και θέμα ευρωπαϊκό. Η χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας, ως κυρίαρχης οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη έχει πλέον αμφισβητηθεί, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλούς οικονομολόγους διεθνούς κύρους.
Η συλλογική λειτουργία των θεσμικών οργάνων  της Ε.Ε. στη βάση της ισοτιμίας των μελών της, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι προϋποθέσεις για το μέλλον της Ε.Ε..

Έτσι η συζήτηση Ελλάδας – Ε.Ε., δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά θέτει ζητήματα και της Ευρώπης.
Το γεγονός ότι οι χειρισμοί πρέπει να διακρίνονται από σοβαρότητα, δεν συζητείται καν.

Όπως και οι συγκεντρώσεις που σχεδιάζονται σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας, δεν θα έχουν νόημα αν είναι μόνο «ελληνικές» και με σύνθημα τη «διαγραφή του χρέους» και δεν είναι συγκεντρώσεις όπου θα συμμετέχουν και γερμανοί πολίτες και πολίτες άλλων εθνοτήτων που θα διαρμαρτύρονται για την λάθος Ευρωπαϊκή οικονομική Πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή αυτή προέχει η ενότητα και η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για μια άλλη ευρωπαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.