Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ας διορίζει η Γερμανία την ελληνική κυβέρνηση για να τελειώνουμε επιτέλους με το …παραμύθι της Δημοκρατικής Ευρώπης



Της Κατερίνας Αυξεντίου*

Είμαστε όμως και εμείς οι ‘Ελληνες αδιόρθωτοι. Πέντε χρόνια πέρασαν και δεν το παίρνουμε επιτέλους απόφαση να πάψουμε να κάνουμε τσαλίμια στην γερμανική ηγεσία και κυβέρνηση.
Πόσο ξεροκέφαλοι πια; Τι άλλο πρέπει δηλαδή να πάθουμε για να μάθουμε;
Δυστυχώς η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κουτσουρεμένη και σερβίρεται a la carte. Ωμές παρεμβάσεις της ισχυρής Γερμανίας στα εσωτερικά άλλων χωρών περνούν στα ψιλά γράμματα.
Η Ευρώπη των λαών, των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων ανήκει στην κατηγορία «σύντομα ανέκδοτα».  Όλα καταδεικνύουν ότι κέρδισε η άλλη Ευρώπη, αυτή των ελίτ και του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των αγορών.
Η ιστορία είναι πρόσφατη. Μόλις το 2011 η κ. Μέρκελ αποφάσισε την απομάκρυνση του νόμιμα εκλεγμένου Πρωθυπουργού της Ελλάδας γιατί αισθάνθηκε απειλούμενη από το δημοψήφισμα, ένα κατ’ εξοχήν εργαλείο της Δημοκρατίας.
Χτες, ξανά οι γερμανοί εταίροι  ζητούν από την νόμιμα νεοεκλεγμένη κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Τί είναι αυτό που ακριβώς θέλει η άμεπτη χώρα της Siemens, της Ferrostahl, της Hochtief, εταιρίες που σχετίζονται είτε με μεγάλη φοροδιαφυγή είτε με διαφθορά και μίζες;
Μήπως να επιλέγει αυτή τα κόμματα που λαμβάνουν μέρος στις ελληνικές εθνικές εκλογές; Μήπως να ετοιμάζει αυτή τις προεκλογικές εξαγγελίες; ‘Η προς διευκόλυνσή της να μην κάναμε καθόλου εκλογές και να διορίζει αυτή τον Πρωθυπουργό της χώρας;
ΥΓ: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: με το παρόν δεν αμφισβητούνται οι δανειακές μας υποχρεώσεις απέναντι στην Γερμανία και στους άλλους εταίρους.


*Η Κατερίνα Αυξεντίου είναι Βυζαντινολόγος ΜΑ. Mέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.