Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνες δήμαρχοι είδαν γερμανικά μοντέλα στη διαχείριση αποβλήτων στο Schwabisch Hall

Στην αποστολή  ελληνικής αντιπροσωπείας ειδικών από Περιφέρειες και Δήμους στην Επαρχία  Schwabisch Hall της Γερμανίας συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ιωάννης Μαστοράκης και ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Χερσονήσου, κ. Βαρδής Φραγκιαδάκης, ενώ έλαβαν μέρος και δήμαρχοι από άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σκοπός της συγκεκριμένης επίσκεψης που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Δίκτυο «Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι» ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα Διαχείρισης Αποβλήτων και παράλληλα η επίσκεψη σε μονάδες βιολογικής επεξεργασίας αποβλήτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε διάλεξη από τον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κ. Κρεμλή με θέμα  « Οι εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νομιμότητα των χώρων διάθεσης αποβλήτων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν  διαλέξεις για την αξιοποίηση των αποβλήτων, τη θερμική επεξεργασία, την εκμετάλλευση αποβλήτων και την παραγωγή και χρήση ενέργειας, την τεχνολογία μεθόδων επεξεργασίας και τεχνολογία απαερίων.
Επίσης παρουσιάστηκε και το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της επαρχίας Schwabisch Hall. Επίσης, έγινε  επίσκεψη στην μονάδα βιολογικής επεξεργασίας – ζύμωσης Backnang, στη μονάδα θερμικής επεξεργασίας Bamberg,  στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στο Bamber, καθώς και στο χώρο διάθεσης αποβλήτων στο Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Hasenbuhl.
 
Πηγή: News TA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου