Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Στην Τέχνη πάμε καλά: Δυο ομογενείς στο top-50 της Αυστραλιανής τέχνης

Δυο ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 50 πιο σημαντικών και ισχυρών προσωπικοτήτων των τεχνών στην Αυστραλία.

Στην έβδομη σειρά του καταλόγου «2015 Power Trip» βρίσκεται ο Μπάρι Κελδούλης, ιδιοκτήτης γκαλερί του Σίδνεϊ, επιμελητής εκθέσεων και διευθυντής των Κέντρων Σύγχρονης Τέχνης του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης.

Ο Μπάρι Κελδούλης συνεργάστηκε στο παρελθόν με κορυφαίους συλλέκτες έργων τέχνης στις ΗΠΑ, αλλά και με τον Άντι Γουόρχολ. Μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία συνεργάζεται με τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες της χώρας.

Στον ίδιο κατάλογο είναι και ο Μιχάλης Ζαβρός, ένας από τους πολυβραβευμένους νέους ζωγράφους της Αυστραλίας. Το έργο του εμπνέεται συχνά από την ελληνική μυθολογία και το σύγχρονο κόσμο της μόδας.

Ο Μιχάλης Ζαβρός γεννήθηκε το 1974 στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Σπούδασε στο Queensland College of Art. Από το 2001 πραγματοποιεί σε ετήσια βάση την προσωπική του έκθεση, ενώ κατά καιρούς συμμετέχει και σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του κοσμούν την εθνική πινακοθήκη της Αυστραλίας αλλά και τις κορυφαίες γκαλερί της χώρας. Έργα του έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο.

Το 2012 κέρδισε το Bulgari Art Award, το οποίο περιελάμβανε την αγορά του έργου του «The new Round Room» από την Art Gallery of New South Wales.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.