Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΕΛΜΕ ΒΡΝ : Παρατάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό που αιτούνται απόσπασεις χωρίς επιμίσθιο πέραν της πενταετίας

Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η ακολουθούμενη τους τελευταίους μήνες πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο, η εμμονή σε παράλογες αποφάσεις, δυστυχώς, έχει δημιουργήσει μια χαοτική κατάσταση στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.
Η εκπεφρασμένη βούληση του Υπουργείου να μην ανανεώσει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που έχουν εξαντλήσει την πενταετία, έχει φέρει στα πρόθυρα της απόγνωσης πολλούς συναδέλφους οι οποίοι βλέπουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους να τινάζεται στον αέρα.
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αποφασίζεται χωρίς κανένα σχεδιασμό, καμία προειδοποίηση με έναν εντελώς ανάλγητο και αυταρχικό τρόπο, να μην γίνουν ανανεώσεις αποσπάσεων πέραν της πενταετίας ακόμα και για συναδέλφους που είναι παντρεμένοι με ομογενείς ή αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού. Πρόκειται για μια εντελώς απαράδεκτη πρακτική η οποία βάζει κριτήρια και διαχωρίζει τις οικογένειες σε εκείνες που αξίζει να είναι ενωμένες και σε εκείνες που –άγνωστο με ποια λογική- θα πρέπει να χωρίσουν ή να αλλάξουν βίαια και βιαστικά τον τόπο κατοικίας τους. Το Υπουργείο σε μια επίδειξη «ανθρωπισμού» καλεί τους εκπαιδευτικούς να διαλέξουν ποιο από τα δυο αγαθά θεωρούν σημαντικότερο: της οικογένειας ή της εργασίας.
Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο αρνείται πεισματικά να ανανεώσει τις αποσπάσεις των συναδέλφων μας, τα σχολεία της περιοχής μας είναι εντελώς αποστελεχωμένα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να επιτελέσουν ακόμα και τις πιο βασικές λειτουργίες τους. Σε πολλές περιπτώσεις  σχολείων μάλιστα, υπάρχουν ειδικότητες χωρίς ούτε έναν καθηγητή με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη ακόμα και η ίδια η διεξαγωγή των επαναληπτικών εξετάσεων.
Δεν ζητάμε χαριστικές ρυθμίσεις, δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση έναντι άλλων συναδέλφων. Η απαίτησή μας είναι δίκαιη, ξεκάθαρη και απόλυτα σύμφωνη με τον ορθό λόγο και το δημόσιο συμφέρον: δεν είναι δυνατόν να μην προτιμούνται –ασχέτως χρονικής διάρκειας απόσπασης- όσοι από τους υπαλλήλους ζητούν να υπηρετήσουν στο εξωτερικό χωρίς το ειδικό επιμίσθιο  βοηθώντας το κράτος να εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο με περισσή αλαζονεία να επαίρεται ότι δεν θα ανανεώσει τις αποσπάσεις όσων έχουν εξαντλήσει την πενταετία και θα προχωρήσει σε νέες αποσπάσεις με επιμίσθιο, την στιγμή που οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας δεν έχουν λάβει ακόμα το επιμίσθιο του Απριλίου!
Σας καλούμε άμεσα να ανανεώσετε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που αιτούνται απόσπασης χωρίς επιμίσθιο πέραν της πενταετίας προκειμένου -έστω και την τελευταία στιγμή- να αποκατασταθεί ομαλή λειτουργία των σχολείων μας με το μικρότερο δυνατό κόστος για το δημόσιο ταμείο.
                                                 Για  το ΔΣ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΕΝΙΚΗ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Σπ. Μπουνιάς                                                                                   Ι. Κληροπούλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.