Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

O Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Δ. Χασάπης για τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Συνέντευξη στο esos.gr 

Στην δικαιοσύνη προτίθενται να προσφύγουν υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης αφού θεωρούν ότι η διαδικασία επικύρωσης των πινάκων από τον υπουργό παιδείας είναι παράνομη. 


Από έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας θα περάσουν οι πίνακες των υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, που ακόμη εκκρεμεί η κύρωσή τους από τον υπουργό Παιδείας, ενώ κάποιες θέσεις δεν θα καλυφθούν δήλωσε σε συνέντευξη στο esos ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης. 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες στη δικαιοσύνη προτίθενται να προσφύγουν υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης αφού θεωρούν ότι η διαδικασία επικύρωσης των πινάκων από τον υπουργό παιδείας είναι παράνομη.

Υποψήφιοι Συντονιστές θεωρούν ότι ο υπουργός Παιδείας καταστρατήγησε όλη τη διαδικασία επικυρώνοντας μόνο τους 6 πίνακες από τους 11, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την προκήρυξη και την πράξη του συμβουλίου επιλογής.

Συγκεκριμένα στη σημερινή του απόφαση ο υπουργός  αναφέρει ότι κυρώνει τους πίνακες λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων υπόψη:

1.    Τη με αρ. πρωτ. Φ.821/3455Σ/213169/Η2/30-12-2014 (ΑΔΑ: ΨΨ1Ξ9-Τ8Ψ) προκήρυξη για πλήρωση θέσεων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού .  Εδώ πρέπει να σας αναφέρουμε ότι η προκήρυξη αναφερόταν στην πλήρωση  με  απόσπαση  έντεκα  (11)  θέσεων  Συντονιστών  Εκπαίδευσης  σε ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές του εξωτερικού

2.    Τη με αρ. 22/28-7-2015 Πράξη του Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, με την οποία καταρτίζονται με αξιολογική σειρά, πίνακες επιλογής υποψηφίων για τις θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού. Και εδώ σημειώνουμε ότι στην πράξη του συμβουλίου περιλαμβάνονται οι πίνακες και για τις έντεκα  (11)  )  θέσεις Συντονιστών  Εκπαίδευσης.  

3.    Το από 10-8-2015 Υ.Σ. του κ. Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ, που και πάλι αφορούσε και τις έντεκα  (11)  θέσεις Συντονιστών.

Ενώ λοιπόν όλες οι επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου έκαναν αναφορά σε 11 θέσεις συντονιστών  με σημερινή του απόφαση επικύρωσε μόνο τους πέντε από αυτούς.

Σχετικές καταγγελίες για το θέμα έβγαλαν όλοι οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ  και του ΚΥΣΔΕ( ανεξάρτητα από την παράταξη που ανήκουν)  αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.