Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αλήθειες για την τηλεοπτική συζήτηση των 7 αρχηγών

Όλοι δήλωσαν ότι ήθελαν χαλαρές διαδικασίες. Τελικά ποιος αποφάσισε τον τρόπο συζήτησης ; Δεν ήταν τα ίδια τα κόμματα; 
Ο δημοσιογράφος Γιομπαζολιας ήταν πάντα εκτός χρόνου και δεν κατόρθωσε να κάνει ούτε μια ολοκληρωμένη ερώτηση.
Η Ζαχαρέα έκανε την κορυφαία ,,σκληρή,, ερώτηση στον Μειμαράκη "χρειάζεται επανάσταση η Παιδεία;"
Οι περισσότερες ερωτήσεις στον Καμμένο ήταν πάσες για να κάνει προεκλογικές υποσχέσεις δήλωσε ότι θα χαρίσει κατοικίες στους στρατιωτικούς,,. ότι στεναχωρήθηκε ότι δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ κλπ
Ως συνήθως ο Καμμένος λειτούργησε ανήθικα. Αυτή τη φορά απέναντι στον Μειμαράκη. Τον κατήγγειλε ως υπόδικο ενώ γνώριζε ότι δεν ήταν σε θέση - λόγω διαδικαστικών - να του απαντήσει.
Η αντίδραση της Τρέμη στην τοποθέτηση του Τσίπρα για τα ΜΜΕ ήταν λάθος και τη διέκρινε η αλαζονεία του MEGA.
Ο Κουτσούμπας κράτησε τη διαχωριστική γραμμή που φάνηκε ότι επιδίωκε από την αρχή διαχωρίζοντας την θέση του από τον Λαφαζάνη.
Ο θεοδωράκης με τον "αέρα" του αρχηγού κόμματος που δεν ήταν ποτέ σε κυβέρνηση αξιοποίησε το πλεονέκτημα αυτό.
Ο Λαφαζάνης πέρα ότι μας μπέρδεψε αν τελικά θα υπάρξει δεύτερο σποτ που θα κλέψει 22 εκ ή αν ήταν αστείο, έτυχε δυο φορές σε ερωτήσεις του Γιομπαζολιά...
Η Γεννηματά σίγουρα δεν έχασε στους ψηφοφόρους της, χειρίστηκε πολύ καλά το θέμα Παπανδρέου. Ως λάθος μπορεί να της χρεωθεί η απάντηση για τα χρήματα των κομμάτων. Μπορεί όντως να μην ενδιαφέρει κανέναν αλλά δεν το λες ως αρχηγός.
Ο Μειμαράκης. Σίγουρα δεν έχασε. Λάθος μπορεί να του καταλογίσει κανείς την αντίδραση στις κατηγορίες του Καμμένου. Πρώτον γιατί δεν τον έβλεπε και άκουγε κανείς τη στιγμή εκείνη και δεύτερον γιατί έδωσε σημασία στον Καμμένο που οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι με τέτοιους τρόπους αναζητά την είσοδό του στη Βουλή.
Ο Τσίπρας επίσης δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχασε. Βέβαια δεν είχε αρχηγική εμφάνιση, αλλά δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος που να του κοστίσει εκλογικά.
Τι απουσίαζε από όλους ; Δεν γνωρίζουμε αν οφειλόταν στον τρόπο που έγινε η συζήτηση, αλλά στην ουσία δεν υπήρχε καμία πρόταση ουσίας, εκτός μεμονωμένων προτάσεων, για το αύριο.
Σαν να αναλάβουν αύριο, ιδιαίτερα οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων που θα έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη, τη διακυβέρνηση της χώρας με τον αυτόματο πιλότο...

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.