Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τηλεμαχία αρχηγών: «Δεν θέλω να εκλεγώ – μην με ψηφίσετε»

Ένα από τα συμπεράσματα της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής "μονομαχίας" είναι η προσπάθεια του Α. Τσίπρα να τοποθετήσει  στο κάδρο του «παλιού» τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Μειμαράκης επιδίωξε να θυμίσει στους «αναποφάσιστους» ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε- σε αντίθεση όσα είχε υποσχεθεί -μνημόνιο.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα που έδιναν οι δυο αρχηγοί χθες έμοιαζε  περισσότερο με έκκληση να μην εκλεγούν  πρώτο κόμμα, ώστε να αποφύγουν το μαρτύριο των δύσκολων μέτρων που ψήφισαν.

Δεν υπήρξε καμια πρόταση, ώστε ο λαός  να περιμένει κάτι άλλο καλύτερο από εκείνα που περιγράφει η δανειακή σύμβαση με τους εταίρους.

Και σωστά μεν δεν προχώρησαν αυτή τη φορά σε ανυπόστατες υποσχέσεις, όπως το σχίσιμο του μνημονίου ή ριζική αναθεώρησή του, αλλά όφειλαν να προχωρήσουν με επεξεργασία προτάσεων σε άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Δηλαδή, ποιο είναι το σχέδιό τους για την εκπαίδευση και την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού; Μπορεί να μην μπορούν στο άμεσο διάστημα να γίνουν νέες προσλήψεις, αλλά από εκεί και πέρα ; Θα γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων, θα επιστρατευθούν εθελοντές, θα ….
Πως θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό κύμα; Η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να χειριστεί αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίζουν  να  στοιβάζονται στην πλατεία Βικτωρίας χωρίς στοιχειώδη υποδομή υγιεινής και θα περιμένουμε την ΕΕ να βοηθήσει; Ούτε μια πρόταση ; Ούτε ένα σχέδιο;
Πως θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία; Θα ανοίξουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία; Θα καθιερωθεί η κοινωνική θητεία αντί της στρατιωτικής; Τι θα γίνει από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά;

Όσο μικρή χρονικά και να είναι η προεκλογική περίοδος όφειλαν τα δυο κόμματα που διεκδικούν να αποτελούν τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης να έχουν 4-5 επεξεργασμένες προτάσεις για κεντρικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και κυρίως για την καθημερινότητα των πολιτών.

Το καλό σενάριο είναι ότι δεν θέλουν να εκλεγούν. Είναι φανερό ότι προτίθενται να κρυφτούν πίσω από τη συνεργασία για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος. Το κακό σενάριο είναι ότι μετά τις εκλογές θα οδηγηθούμε με τον αυτόματο πιλότο και το … μνημόνιο.


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.