Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τι δείχνουν οι στατιστικές για τον τουρισμό από Γερμανία


Αύξηση των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα δείχνουν δυο στατιστικές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει 410.400 χιλ Γερμανούς πολίτες που επισκέφτηκαν την χώρα μας τον Ιούλιο, ενώ για το σύνολο του επταμήνου (Γενάρης – Ιούλιος) καταγράφει 1.291.000 επισκέπτες.  Τα νούμερα είναι αυξητικά και στις δυο περιπτώσεις.
Επίσης, αύξηση, έχει καταγράψει και ο Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία όσον αφορά τους τουρίστες μέσω αεροπορικών συνδέσεων και συγκεκριμένα, 413.000 για τον μήνα Ιούλιο, ενώ ο αριθμός των τουριστών για το επτάμηνο προσδιορίζεται σε 1.448.000.
Ακόμα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει αύξηση 8,5% στους τουρίστες που επέλεξαν τα νησιά, ως τουριστικό προορισμό, συγκριτικά με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014.
 
ΥΓ Στο ανωτέρω αποφεύγουμε να αναφερθούμε σε ποσοστά γιατί υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην καταγραφή των φορέων, που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Είναι σημαντικό όμως, και τονίζουμε το γεγονός ότι και οι δυο υπηρεσίες καταγράφουν σημαντική αύξηση. 

Πηγή: τράπεζα Ελλάδας, Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.