Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην Γεν. Γρ. Απόδημου Ελληνισμού για φιλμ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΤΑΕ (Τομέας Απόδημου του ΠΑΣΟΚ) ασκώντας  κριτική  στην ΓΓΑΕ ( Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) του Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή το βίντεο παρουσίασης της  ΓΓΑΕ http://www.ggae.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1656&cnode=22.
Ο ΤΑΕ κατηγορεί για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και αρμόδιους "που παρέλασαν μπροστά στην κάμερα", ότι " επέδειξαν επιδερμική γνώση τόσο για τον Ελληνισμό της Διασποράς όσο και για την υπηρεσία της οποίας προΐστανται"
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση: .
Όταν στρέφεις το βλέμμα στο μέλλον, δεν κλείνεις τα μάτια στο παρελθόν!
Άφωνοι μένουμε με το περιεχόμενο της βιντεοταινίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, όλοι όσοι είχαμε την τύχη, είτε να γνωρίσουμε το ουσιαστικό έργο που παρήγαγε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού από την ίδρυσή της (1982), είτε να συνεργαστούμε με τα στελέχη της.
Οι καθ’ ύλην κυβερνητικοί αρμόδιοι που παρέλασαν μπροστά στην κάμερα, επέδειξαν επιδερμική γνώση τόσο για τον Ελληνισμό της Διασποράς όσο και για την υπηρεσία της οποίας προΐστανται.
Κανένα όραμα εκ μέρους τους, κανένας σχεδιασμός, ουδεμία πολιτική. Παρά μόνο παρουσιάζουν ως καινοτόμες ιδέες πχ τα δίκτυα, ΣΑΕ, ΠΑΔΕΕ, αιρετοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, όλες δηλαδή τις στρατηγικές επιλογές που εμείς ως ΠΑΣΟΚ εφαρμόσαμε σε προηγούμενες δεκαετίες.
Ο Ελληνισμός της Διασποράς, είτε μετανάστευσε αιώνες πριν είτε πρόσφατα με την κρίση, δεν έχει ανάγκη από «μύθους», και ούτε αρέσκεται να ακούει από τον επικεφαλής της ΓΓΑΕ, ότι εμείς οι Έλληνες διδάσκουμε ιστορία στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο.
Ωστόσο, αφού ενδιαφέρονται τόσο για την ιστορία, εμείς προτείνουμε να μάθουν πρώτα- πρώτα την ιστορία του «στρατηγείου του Απόδημου Ελληνισμού» στα 33 χρόνια λειτουργίας του, για να μπορέσουν να βοηθηθούν και να σχεδιάσουν μια εθνική στρατηγική για τους εκτός συνόρων Έλληνες.

Πηγή: ΓΓΑΕ, pasok.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.