Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.
 Απευθύνομαι στο καλύτερο κομμάτι του Ελληνισμού στους Απόδημους Έλληνες. Σε  σας που αποδείξατε σε όλο τον κόσμο, ότι οι πατρίδες δεν χάνονται μέσα στην παγκοσμιότητα, σε σας που αγαπάτε την πατρίδα, χωρίς να περιμένετε κάτι απ΄αυτήν, σε σας που έχετε μάθει να δίνετε χωρίς να παίρνετε.
Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας μπορεί να στηριχθεί σε τρεις άξονες:
Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.  Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα. Και τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, που να οδηγεί την Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και  Κοινωνικής Συνοχής.
Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Απαιτείται επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Απαιτείται σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει. Μόνος του κανένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Ελληνίδες και Έλληνες του Εξωτερικού
Για εμένα αλλά και την Νέα Δημοκρατία ο Απόδημος Ελληνισμός είναι ταυτισμένος με τα συμφέροντα του Έθνους και την Ορθοδοξία. Τούτη την ώρα με βάση τα νέα δεδομένα και γνώμονα την ουσιαστική ενσωμάτωση των απανταχού Ελλήνων στον εθνικό κορμό, σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στην εθνική προσπάθεια  για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πέρα και πάνω από όλα βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως,  ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Σας απευθύνω πρόσκληση συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου. Σ’ εσάς λοιπόν τους Έλληνες, που αν και μακριά από τη Πατρίδα, κουβαλάτε ζωντανή στη καρδιά σας την Ελλάδα και φυλάτε σαν πολύτιμο πετράδι στη ψυχή σας κάθε τι Ελληνικό, θέλω να σας πω: Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες. Όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της Ευρώπης. Την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλοι μαζί  να πάμε την Ελλάδα μπροστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.