Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Απόσπασμα ομιλίας Πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα σε εκπροσώπους Ομογένειας στη Νέα Υόρκη (ΒΙΝΤΕΟ)





ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους ομογενείς «καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ», μια χώρα η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο παγκοσμίως και σ’ όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν και το μέλλον του τόπου μας».

Ο Α. Τσίπρας είπε πως αξιοποιεί την παρουσία του στη ΓΣ του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξει τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης του κρίσιμου ζητήματος του χρέους και να αναζητήσει συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα.

«Ο δικός σας ρόλος ως Ομογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικός. Υπάρχει γόνιμο έδαφος και θα θέλαμε τη βοήθειά σας ώστε αυτό το έδαφος να το καλλιεργήσουμε ακόμη περισσότερο, ώστε να μπορέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας», είπε.

Μίλησε ταυτόχρονα και για την ανάγκη να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις όχι μόνο για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και για την επίλυση των κρίσιμων εθνικών ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά, κατονομάζοντας το Κυπριακό, που χαρακτήρισε κρίσιμο θέμα και μια ανοιχτή πληγή που παραμένει ανοιχτή για 41 χρόνια.

Αναφορά επίσης έκανε για την ανάγκη να επιλυθούν και τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα, τονίζοντας ότι βγαίνοντας από την κρίση η Ελλάδα θα ξανακερδίσει τη δυναμική της και θα ξαναγίνει μία χώρα ισχυρή και ισότιμος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού τους ομογενείς για τις ακατάπαυστες προσπάθειές τους για πολλά χρόνια, σε υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και να αποτελούν τον σημαντικότερο πρεσβευτή των συμφερόντων αυτών.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι οι Ελληνες της διασποράς κι οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερη έγνοια για την πατρίδα και τα τεκταινόμενα, απ’ ό,τι κι εμείς που μένουμε στην Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας, που δεσμεύθηκε απέναντί τους για αξιοποίηση της δράσης και της παρουσίας τους, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την υπεράσπιση τη δυνατότητα της παρουσίας των ομογενών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Αμερικής, προς όφελος της εθνικής προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.