Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

H Θεσσαλονίκη στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις

Η βρετανική εφημερίδα Guardian κατέδειξε -έπειτα από έρευνα που στηρίζεται στη γνώμη των αναγνωστών - τις 10 καλύτερες πόλεις στη Ευρώπη για σύντομες εναλλακτικές αποδράσεις.
Αναμέσα τους και μία ελληνική.

Η Θεσσαλονίκη που κέρδισε τις εντυπώσεις των αναγνωστών και μπήκε στη λίστα των τοπ προορισμών για μια εναλλακτική σύντομη απόδραση. Ο Λευκός Πύργος είναι το εντυπωσιακό, εμβληματικό σημείο της πόλης. Φημίζεται ιδιαίτερα για τα στέκια φαγητού και γλυκών καθώς και για την υπέροχη νυχτερινή ζωή.

Άλλες πόλεις η Μπολόνια, η γνωστή πανεπιστημιούπολη της Ιταλίας, ονομαστή για την κουλτούρα του καφέ και το φαγητό της. Η Νίκαια της Γαλλίας με το γραφικό μεσογειακό λιμάνι, τους στενούς δρόμους και την εντυπωσιακή προκυμαία, γεμάτο γκαλερί και τα μουσεία όπως το υπέροχο Μουσείο του Ματίζ. Η Αλγκέρο της  Ιταλίας,  μεσαιωνική πόλη με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.
Το Σαράγεβο, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με το εντυπωσιακό κέντρο, γέφυρες πάνω από το ποτάμι και μπαρ στις όχθες.
Η Γρανάδα της Ισπανίας που φημίζετε για την ισπανική της παράδοση στις ταυρομαχίες και τον χορό φλαμένκο. Η Σόφια της Βουλγαρίας γεμάτη ρωμαικά ερείπια, βυζαντινές εκκλησίες, ιαματικές πηγές καθώς και πληθώρα καφέ και εστιατορίων. Το Βρότσλαβ, της Πολωνίας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την υπέροχη φύση να την περιβάλλει. Η πόλη ορίστηκε ως έδρα αγώνων στο UEFA EURO 2012, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016 και πόλη υποδοχής των Παγκόσμιων Αγώνων, της Διεθνούς Ένωσης Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA) που θα γίνουν το 2017. Η Βασιλεία της Ελβετίας, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Ελβετίας. Διαθέτει πολλά θέατρα και μουσεία, όπως το Μουσείο Καλών Τεχνών που διαθέτει μια από τις παλιότερες παγκοσμίως συλλογές τέχνης προσβάσιμες στο κοινό.
Πηγή: seleo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.