Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

H ΟΣΕΠΕ για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για τη γενοκτονία


Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας της Ελληνικής Πολιτείας όσον αφορά την Ιστορία και τα θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. 

Τα όποια βήματα γίνονται προς την κατεύθυνση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής (Πόντου, Μικράς Ασίας, Θράκης), γίνονται χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τις Ελληνικές κυβερνήσεις. 

Και πως θα μπορούσε αυτό να αλλάξει όταν στις τάξεις των εκπροσώπων της Ελληνικής πολιτείας βρίσκονται πρόσωπα τα οποία αμφισβητούν ευθέως τη Γενοκτονία που υπέστη ο Ελληνισμός, βαφτίζοντας την εθνοκάθαρση και χαρακτηρίζοντάς την ως μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. 
Τελευταίο παράδειγμα ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης. 
Πριν από ένα περίπου χρόνο 38 βουλευτές της Ν∆, ζήτησαν με επιστολή τους την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής. 
Με άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή" στις 20 Αυγούστου 2014 και με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και Γενοκτονία» ο κ. Ν. Φίλης, τονίζει χαρακτηριστικά: ότι η απόφαση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, η οποία από τότε είχε επικριθεί ότι δεν υπάκουε σε αμερόληπτα επιστημονικά - ιστορικά κριτήρια, αλλά εξυπηρετούσε ψηφοθηρικές - εθνικιστικές σκοπιμότητες.
Η αναδίφηση ιστορικών διενέξεων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως υπόβαθρο για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής, ή άσκηση εξωτερικής πολιτικής για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης παραπέμπουν στην παλαιοκομματική Ελλάδα και σε εθνική ταπείνωση. 
Η ιστορία όμως είναι αμείλικτη και οι αναγνωρίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα από Εθνικά και τοπικά κοινοβούλια αλλά και ∆ιεθνείς οργανισμούς δεν υπακούν σε ψηφοθηρικές σκοπιμότητες παρά μόνο στην ιστορική δικαίωση και την αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.Η νέα κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά με την απομάκρυνση ενός νέου υφυπουργού για ρατσιστικά και αντισημητικά σχόλια. 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.) με βάση τα όσα έχει πει στις άστοχες δηλώσεις του ο κ. Ν. Φίλης στο παρελθόν και νυν Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όχι μόνο, για τις ανιστόρητες και προσβλητικές θέσεις ενός ακόμη μέλους της. 

Το ∆Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.