Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση περιπατητικού τουρισμού TourNatur

Η διεθνής έκθεση TourNatur, που πραγματοποιήθηκε για 13η  φορά, από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου, στο Ντίσελντορφ, με 275 εκθέτες, έχει καθιερώσει τη πεζοπορία ως ένα νέο «άθλημα» που κερδίζει έδαφος στην αναζήτηση και επιλογή ταξιδιωτικών προορισμών.

Στη φετινή TourNatur 2015, 40.000 επισκέπτες  είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν εξαιρετικούς ελληνικούς προορισμούς για περιπατητικό τουρισμό και αναρρίχηση. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με δικό της ομαδικό περίπτερο 34 Ελλήνων εκθετών από 7 περιφέρειες που έλαμπε από ενθουσιασμό, επαγγελματισμό και φιλοξενία!

Μιλώντας για τους ελληνικούς προορισμούς, ο Φοίβος Τσαραβόπουλος, μέλος της ελληνικής αποστολής, ανέφερε «Αρκετά χρόνια πριν, η πεζοπορία στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής. Αν και η περιοχή ήταν πάντα γοητευτική, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μονοπάτια ή διαδρομές με σήμανση. Αυτό έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Πολλές περιφέρειες θέλοντας να ανοίξουν την αγορά, προετοιμάζουν οι ίδιες τα μονοπάτια τους και δημιουργούν ενημερωτικό υλικό. Στην TourNatur οι επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν πολύ για πεζοπορία στις ελληνικές περιφέρειες και ειδικά οι νεότερες ηλικίες βρήκαν τους ελληνικούς προορισμούς πολύ ελκυστικούς».

Η συμμετοχή της χώρας μας στην TourNatur ήταν η εκκίνηση της προβολής της στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπου η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει υψηλό και συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο.

Η επόμενη TourNatur θα ανοίξει τις πύλες της και πάλι στο Ντίσελντορφ, από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.