Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια κύπελλο 2006. Που πήγαν τα 6,7 εκατομμύρια της DFB ;

Χθες ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, Wolfgang Nierschbach, έδωσε συνέντευξη τύπου με σκοπό να απαντήσει στα ερωτήματα που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις του Spiegel.
O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αρχικά, εξιστόρησε το ιστορικό στον πρόεδρο της τότε οργανωτικής επιτροπής του Franz Beckenbauer, ο οποίος ζήτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία επιχορήγηση για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006 στην Γερμανία. όπως είχε γίνει το 2002 στην Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Σύμφωνα πάντα με τον Nierschbach ο Blatter άφησε τότε ανοιχτό το ενδεχόμενο για στήριξη με περίπου 170 εκ ευρώ. Αλλά η Γερμανία θα έπρεπε να πληρώσει ως εγγύηση 10 εκ στην οικονομική επιτροπή της ΦΙΦΑ. Χρήματα που τελικά δανείστηκε η οργανωτική επιτροπή από τον εκπρόσωπο της Adidas

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από την συνέντευξη τύπου είναι περισσότερα από όσα υπήρχαν πριν ξεκινήσει.
Γιατί η Ομοσπονδία δανείστηκε χρήματα από έναν ιδιώτη ;
Τι νόημα είχε να δώσει τα 6,7 εκατ  η Γερμανική Οργανωτική Επιτροπή για να λάβει τα 160 εκ.
Γιατί δεν πήρε δάνειο από τράπεζα η Γερμανία ;
Σε πολλά ερωτήματα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας απάντησε δηλώνοντας άγνοια.
Οι φήμες μετά τη συνέντευξη ότι η Γερμανία (οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης) συμμετείχε σε "παιχνίδια" με τον Blatter εξακολουθούν να υφίστανται.

Την πιο απλή απάντηση έδωσε  ο γνωστός και στην Ελλάδα, Edwart Lienen, σημερινός προπονητής του Sankt Pauli, σε τηλεοπτική εκπομπή στον Lanz.
Ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:"δυστυχώς από τη στιγμή που το ενδιαφέρον για μια διοργάνωση είναι μεγάλο, τα παιχνίδια έτσι παίζονται. Και από τη στιγμή που η Γερμανία διεκδίκησε την διοργάνωση ήταν  αυτονόητο ότι έτσι θα γινόταν".

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην χώρα μας.
Είπε: "ως προπονητής σε άλλες χώρες όπως στην Ρουμανία και στην Ελλάδα μου έλεγαν οι πολίτες "εμείς εδώ έχουμε διαφθορά, ενώ εσείς στην Γερμανία λειτουργείται σωστά". Τους απαντούσα: Αυτός είναι ένας μύθος. Παντού υπάρχει διαφθορά, απλά εμείς δεν την έχουμε σε τόσο χαμηλό επίπεδο και έτσι καλύπτεται".

Τελικά το «παραμύθι»  όπως το αποκαλούν στην ίδια την Γερμανία, της διοργάνωσης  των τελικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 που στιγμάτισε την ιστορία της Γερμανίας για πολλούς λόγους .. δεν τελείωσε ακόμη.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.