Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Απεβίωσε ο Χρήστος Τομαράς, επί χρόνια μέλος του ΣΑΕ

Ο Χρ. Τομαράς είναι ο ιδρυτής της γνωστής εταιρείας «Kronos Foods» την οποία αργότερα πούλησε, ενώ τελευταία ασχολήθηκε με επενδύσεις και ήταν μέτοχος διαφόρων εταιρειών. Ιδιαίτερα γνωστός είναι από το έργο του στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), του οποίου ήταν από τα ιδρυτικά μέλη, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος και Συντονιστής του για τη Βόρειο και Νότιο Αμερική. Για την καλύτερη επιτέλεση της αποστολής του, διέθεσε περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια από την προσωπική του περιουσία.

Ο  Τομαράς υπήρξε,  πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Το 1998 ίδρυσε στο Σικάγο, όπου και διέμενε, το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών στο οποίο ήταν, μέχρι σήμερα, πρόεδρος. Αναγορεύθηκε, ακόμα, «Αρχων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ήταν μέλος της οργάνωσης «Leadership 100», ενώ έχει τιμηθεί για τη δράση του από διάφορους αμερικανικούς και ελληνικούς φορείς.

O Τομαράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε και τη γυμνασιακή του εκπαίδευση, για δύο δε χρόνια φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), πριν μετοικίσει στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του. Ο πατέρας του, Παύλος, ήταν από τη Μεσσηνία και η μητέρα του, Ευδοκία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Η αδελφή του, ζει στη Ν. Υόρκη, ενώ ο αδελφός του πέθανε το 1995.


Πηγή στοιχείων: Εθνικός Κήρυξ, φωτο: εφημερίδα «καλάμι»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.