Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών με διευθυντή ΓΓΑΕ

ΚΕΠ στο Προξενείο του Ντίσελντορφ, συμμετοχή εθνικοτοπικών στο ΣΑΕ υποσχέθηκε ο διευθυντής της ΓΓΑΕ




Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού αποτελούμενη από τον πρόεδρο  Χρυσόστομο Δήμου και τους Δημήτρη Βάρνα, πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Γεώργιο Καλλίδη, πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου, στη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού με το διευθυντή  Μιχάλη Κόκκινο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης των μελών της αντιπροσωπείας του ΠΣΗΕ στην Αθήνα. Από  τον Διευθυντή της ΓΓΑΕ ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η απόφαση της Γραμματείας να αναδιοργανωθεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο πρέπει να είναι ανεξάρτητο όργανο και να έχει ένα ευέλικτο σχήμα.  Ο Χ. Δήμου τόνισε ότι στις ομάδες που  θα το αποτελούν, πρέπει να συμπεριληφθούν και οι εθνικοτοπικές οργανώσεις που εκπροσωπούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως οι Κρήτες, οι Ηπειρώτες , οι Θεσσαλοί και οι Πόντιοι και έλαβε για τη θέση του αυτή θετική απάντηση.
Σ΄ ένα άλλο θέμα που αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ είναι η φορολόγηση των ομογενών στην Ελλάδα και ζήτησε  να υπάρχει η ίδια μεταχείριση με τους ΄Ελληνες της Ελλάδας.
Στη συνέχεια ζήτησαν  τη δημιουργία ΚΕΠ σε όλα τα Προξενεία με σκοπό να εξυπηρετούνται οι ομογενείς και να μειωθεί με τον τρόπο αυτό η  γραφειοκρατία. Ο Μ. Κόκκινος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πιλοτικό πρόγραμμα για το θέμα αυτό και θα ξεκινήσει από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Τελευταίο θέμα που συζήτησαν είναι το θέμα της επιστολικής ψήφου στον Απόδημο.  Το ΠΣΗΕ τόνισε ο Δήμου επιμένει ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον Απόδημο να ψηφίζει στον τόπο κατοικίας του. Να ισχύσει αυτό που ισχύει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες.
Στη Γενική Γραμματεία υπήρξαν και άλλες συναντήσεις με την κ. Εύα Παπαδάτου (Διεύθυνση Ευρώπης) και την Ζώτου (Διεύθυνση Αμερικής).

Επίσης ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο ΄Ολγα Γεροβασίλη  και την ενημέρωσε για τις δράσεις του ΠΣΗΕ. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο που έλαβε χώρα στα Γιάννενα το περασμένο καλοκαίρι και για τα έργα υποδομής που γίνονται ή πρέπει να γίνουν στην ΄Ηπειρο καθώς και την προώθηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Ηπείρου που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα. Της μετέφερε ακόμη και θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.
     Από την πλευρά της, η Ο. Γεροβασίλη ενημέρωσε τον Δήμου για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως φορολογικό νομοσχέδιο, νέο αναπτυξιακό νόμο, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χρέος κ.λπ.
     Τέλος αναφέρθηκαν και οι δύο στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και συμφώνησαν να προσφέρουν κάθε υποστήριξη. Κλείνοντας δε κατέληξαν στο ότι πρέπει να γίνουν πολλά και δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης ή αποτυχίας και πρέπει όλοι με τον ένα ή άλλο τρόπο να προσφέρουν τη βοήθειά τους


Πηγή: Δελτίο τύπου Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.