Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Βερολίνο, η πόλη με το χαμηλότερο κόστος για φοιτητές παγκοσμίως

Έρευνα που έγινε σχετικά με το κόστος για τους φοιτητές σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως ανέδειξε το Βερολίνο ως την πιο οικονομική πόλη.
Συγκεκριμένα, η εταιρία υπηρεσιών ακινήτων Savills εξέτασε τις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις ανά τον κόσμο σχετικά με τα έξοδα ενός φοιτητή.
Ως κόστος συνυπολόγισε τα δίδακτρα, το ενοίκιο ενός κοινού διαμερίσματος, το κόστος βασικών αναγκών της ζωής.
Το Βερολίνο αναδείχτηκε πρώτο με κόστος 905 ευρώ μηνιαίως, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το Μόναχο.

Στην δεύτερη θέση είναι η Σανγκάη και ακολουθούν (μετά το Μόναχο) με κόστος λίγο πάνω από τα 1.000 €, το Πεκίνο και το Μιλάνο.
Η Βαρκελώνη είναι η τελευταία πόλη με κόστος κάτω των 2.000 ευρώ.
Το Παρίσι, το Τόκιο, η Μαδρίτη και η Σιγκαπούρη ξεπερνούν τα 2.000 €, ενώ το Άμστερνταμ φθάνει τα 3.000€.
Πάνω από 3.500 € έξοδα για το φοιτητή έχουν οι πόλεις Λονδίνο, Σικάγο, Σίδνεϊ, ενώ το Σαν Φρανσίσκο με 4.000 €, η Νέα Υόρκη με 4.400 € και η Βοστόνη με 4930 € μηνιαίως αποτελούν τις ακριβότερες μεγαλουπόλεις για τους φοιτητές.
Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι  οι γερμανικές πόλεις κερδίζουν τις πρώτες θέσεις επειδή τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια είναι από ελάχιστα μέχρι και ανύπαρκτα.

Αυτό σημαίνει ότι αν στην συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα DIE WELT, δεν υπολογιστεί το κόστος των διδάκτρων, τότε την πρωτιά θα είχαν η Σανγκάη και το Πεκίνο. Στην τρίτη θέση θα βρισκόταν η Σιγκαπούρη και μόλις στις επόμενες δυο θέσεις το Βερολίνο και Μόναχο για να ακολουθήσει το Σικάγο.

Πόσο κοστίζει μέσο όρο ένα απλό διαμέρισμα (μαζί με άλλους φοιτητές) στην Γερμανία
ο μέσος όρος του κόστους για έναν φοιτητή σε διαμέρισμα που μοιράζεται με άλλους φοιτητές είναι 304 € .
Οι χαμηλότερες τιμές σε διαμερίσματα καταγράφονται στο Ludwigsburg, Konstanz και Χαϊδελβέργη με 370 ευρώ, ενώ τα ακριβότερα στο Αμβούργο με 411 ευρώ, τη Φραγκφούρτη με 425 ευρώ και το Μόναχο με μ.ο. 512 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.