Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Έλληνας βουλευτής στον Καναδά: «Πάντα στον νου μου έρχεται η φωτογραφία του πατέρα μου που ήταν ξυπόλητος»,

Ο Παναγής Φραγκισκάτος εξελέγη την προηγούμενη βδομάδα ομοσπονδιακός βουλευτής στον Καναδά.



Κέρδισε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ο Παναγής Φραγκισκάτος στις εκλογές της Δευτέρας στον Καναδά. Ο 34χρονος ομογενής υποψήφιος, κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος των Φιλελευθέρων στην περιφέρεια Λόντον του Καναδά και κέρδισε 32.421 ψήφους, με περισσότερους ψήφους από όσους πήραν όλοι μαζί οι τρεις αντίπαλοί του.

Ο ομογενής είναι ο πρώτος Κεφαλλονίτης που θα περάσει την πύλη της ομοσπονδιακής βουλής του Καναδά και συνάμα ο δεύτερος κεφαλλονίτικης καταγωγής που εκλέγεται όχι μόνο στον Καναδά, αλλά και σε όλη την αμερικανική ήπειρο. Ο πρώτος Κεφαλλονίτης που εκλέχτηκε είναι ο Τζέρυ Σκλαβούνος, ο οποίος επανεκλέγεται στην πολιτειακή βουλή του Κεμπέκ και συγκεκριμένα στην εκλογική περιφέρεια Laurier-Dorion. Και οι δύο ανήκουν στην νέα γενιά των Ελληνοκαναδών και εκλέγονται με το Κόμμα των Φιλελευθέρων το οποίο από προχτές είναι κυβερνών κόμμα του Καναδά.

Ο Σκαλβούνος γεννήθηκε το 1974 στο Μόντρεαλ και είναι γιός του Γεράσιμου Σκλαβούνου και της Αθηνάς Μελισσινού και εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2007 και έκτοτε επανεκλέγεται. Ο Σκλαβούνος εκλέχτηκε στην ίδια περίπου ηλικία με τον Φραγκισκάτο.
Ο Φραγκισκάτος τον Μάιο συμμετείχε στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» που είχε διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη και εντυπωσίασε το ακροατήριο με την υπερηφάνεια και την αγάπη του για την Κεφαλλονιά.
Το συνέδριο τον εξέλεξε υπεύθυνο νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς». Το γεγονός ότι είναι μόλις 34 ετών και παιδί μεταναστών κέντρισε το ενδιαφέρον των Καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Ο πατέρας του Βαγγέλης Φραγκισκάτος κατάγεται από τις Βόβικες Παλλικής της Κεφαλληνίας είναι νυμφευμένος με την Αννα και έχουν τρία παιδιά τον Παναγή, τον Γιάννη και την Γεωργία. Η οικογένεια Φραγκισκάτου είναι ιδιοκτήτες των εστιατορίων Malibu Restaurant στα βορειοδυτικές περιοχές του Λόντον.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο Παναγής Φραγκισκάτος επεσήμανε ότι οι γονείς του γεννήθηκαν στην Κεφαλονιά και επειδή ήταν πάμφτωχοι ήρθαν στον Καναδά και κατάφεραν να αποκτήσουν οικογένεια, επιχειρήσεις και να διακριθούν.

«Πάντα στον νου μου έρχεται η φωτογραφία του πατέρα μου που ήταν ξυπόλητος», επεσήμανε ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής.

Παράλληλα εξέπληξε τους δημοσιογράφους διότι αποκάλυψε ότι την ενασχόλησή του με την πολιτική την οφείλει στην γιαγιά του Παναγιώτα, η οποία τους γαλούχησε με την υπερηφάνεια για την καταγωγή τους και συνάμα τους δίδαξε να βάζουν πάντα ψηλά τον πήχη και να ασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική.

Πηγή: Sofia Times Magazine, ΓΓΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.