Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη Ιαπώνων τουριστικών πρακτόρων (Τ.Ο.) στην Πελοπόννησο


Ταξίδι εξοικείωσης στην Πελοπόννησο 12 Ιαπώνων Τ.Ο. και εξειδικευμένων δημοσιογράφων σε τουριστικά θέματα πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα. Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο και υλοποιήθηκε με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ε.Ο.Τ..

Η επιλογή της Πελοποννήσου εντάσσεται στην προσπάθεια αύξησης του ρεύματος Ιαπώνων τουριστών προς την Ελλάδα μέσω της δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων για την ιαπωνική αγορά και την προσθήκη νέων προορισμών στην Ελλάδα με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι Ιάπωνες προσκεκλημένοι έκαναν τον γύρο της Πελοποννήσου με επισκέψεις στις Μυκήνες, την Επίδαυρο, τον Μυστρά, την Μάνη, την Μονεμβασιά, την Ολυμπία και την ορεινή Αρκαδία. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, το Γύθειο και την  Σπάρτη. Ήρθαν σε επαφή με τον αμπελώνα της Πελοποννήσου και επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελιάς. Γεύτηκαν τις τοπικές συνταγές μέσα από επιλεγμένα μενού και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τα τυριά.

Το πρόγραμμα προέβαλε τα αξιοθέατα της Πελοποννήσου δίνοντας παράλληλα έμφαση στον πολιτιστικό πλούτο, τον αγροτουρισμό και την τοπική οικονομία, με στόχο την ανάδειξη μίας σύγχρονης εικόνας για την χώρα μας και ειδικότερα την Πελοπόννησο.

Η ελληνική Πρεσβεία το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να διοργανώσει και άλλες συντονισμένες δράσεις προβολής του ελληνικού τουρισμού και προώθησης ελληνικών προϊόντων κάνοντας αρχή από τους ελληνικούς οίνους.

Πηγή: http://astrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου