Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σύνοδος καθολικής εκκλησίας: «άνοιγμα» στους χωρισμένους- απόσταση από ομοφυλόφιλους


Επί τρεις βδομάδες 270 μέλη της Συνόδου από όλα τα μέρη της γης συζήτησαν θέματα που αφορούν τον γάμο και την οικογένεια. Μέσα από αντιπαραθέσεις δημοσιεύτηκαν τελικά χθες 94 παράγραφοι, οι οποίοι εγκρίθηκαν από τα απαιτούμενα 2/3 των μελών της Συνόδου, αλλά την τελική απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο Πάπας.

Σε ότι αφορά τα Διαζύγια
Κατά περίπτωση θα εξετάζονται πλέον από την καθολική εκκλησία οι περιπτώσεις των διαζευγμένων, έτσι ώστε να επιτραπεί η συμμετοχή τους στην εκκλησιαστική κοινωνία. Βέβαια, το «άνοιγμα» ίσως μπερδεύει παρά ξεκαθαρίζει το τοπίο, καθώς σύμφωνα με τον Καρδινάλιο Reinhard Marx «μέσα στο κείμενο δεν πρόκειται να βρεθεί σαφή απάντηση».
Σημειώνεται πάντως ότι στη διαδικασία προετοιμασίας της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε πέρσι δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή. Πάντως,  η απόφαση εκτιμήθηκε ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά την Ομοφυλοφιλία
Στο θέμα της ομοφυλοφιλίας η σύνοδος δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση. Ναι μεν τέθηκε το θέμα της «αναγνώρισης της διαφορετικότητας», αλλά η ομοφυλοφιλία παραμένει για την καθολική εκκλησία ταμπού και δεν αναγνωρίζεται.
Η απόφαση αυτή οδήγησε την γερμανική καθολική εκκλησία αλλά και τα ΜΜΕ να εκφραστούν αρνητικά και να θεωρήσουν ότι η απόφαση αποτελεί στασιμότητα.

Πηγή: dpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.