Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ελληνίδα αστυνομικός στην Γερμανία στο επίκεντρο της συζήτησης για το προσφυγικό

Η ελληνίδα Τάνια Καμπούρη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης για το προσφυγικό στην Γερμανία. Αφορμή αποτέλεσε το βιβλίο της αστυνομικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες με τίτλο «Deutschland ιim Blaulicht. Notruf einer Polizistin». (Η Γερμανία σε αστυνομικό φάρο. Κλήση έκτακτης ανάγκης μιας αστυνομικού).
Στις 220 σελίδες, η αστυνομικός επιθεωρήτρια, από την πόλη του Μπόχουμ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, αναφέρεται σε εμπειρίες που είχε καταλήγοντας ότι η βία στρέφεται ενάντια στους αστυνομικούς, κυρίως από μουσουλμάνους και  όχι μόνο στην περιοχή που η ίδια εργάζεται.
 
Οι μουσουλμάνοι, τονίζει η 32χρονη αστυνομικός, λειτουργούν χωρίς σεβασμό, αγνοούν το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, λειτουργούν σε παράλληλες υποδομές. Επισημαίνει ότι η κριτική δεν ισχύει συνολικά για όλους τους μουσουλμάνους και τους αλλοδαπούς, καθώς η ίδια είναι παιδί μεταναστών (την γερμανική υπηκοότητα την απέκτησε πέρσι, παράλληλα με την ελληνική).
 
Πριν δυο χρόνια, η αστυνομικός είχε στείλει επιστολή στο περιοδικό του συνδικάτου της γερμανικής αστυνομίας δηλώνοντας της διαμαρτυρία της για το «ποιο θα είναι το μέλλον της Γερμανίας αν καταδικασμένοι αλλοδαποί αγνοούν και παραβιάζουν τους νόμους»
 
Η Τάνια Καμπούρη εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του ARD της Sandra Maischberger, όπου επανέλαβε τις ενστάσεις της, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με την εισροή νέων προσφύγων. Επισήμανε ιδιαίτερα το δικό της δύσκολο ρόλο ως γυναίκα αστυνομικός, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με θρησκευτικές αντιλήψεις που δεν αναγνωρίζουν το ρόλο της γυναίκας. Επιμένει, βέβαια, ότι η εκτίμησή της δεν είναι απόρροια κάποιας ρατσιστικής ιδεολογίας, καθώς η καλύτερή της φίλη είναι από την Τουρκία, αλλά ότι επισημαίνει μια πραγματικότητα.
 
Η Τάνια Καμπούρη γεννήθηκε στην Γερμανία ως παιδί ελλήνων μεταναστών, βρίσκεται στην γερμανική αστυνομία εδώ και 12 χρόνια. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.