Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο

Από σήμερα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου θα διαρκέσει φέτος το . Στο διάστημα αυτό θα παρουσιάσει περισσότερες από 55 επιλεγμένες ταινίες στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου (26 Crowndale Road, London, NW1 1TT), ενώ θα παρουσιάσει διαδικτυακά και 11 επιλεγμένα σενάρια μικρού και μεγάλου μήκους.

Το φεστιβάλ, που θεωρείται πλέον διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε το 2008 από τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Χρήστο Προσύλη και την Cosmocinema του Λονδίνου.

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των «Βραβείων Οδυσσέας» στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, όπου και θα βραβευτούν οι καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ σε διάφορες κατηγορίες, όπως επίσης και ηθοποιοί, σεναριογράφοι, δημιουργοί και καλλιτέχνες.

Φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις κυπριακές παραγωγές και μία κοινή κυπριακή και ελληνική παραγωγή: το ντοκιμαντέρ «Τσιμεντογραφία» του Νικόλα Ιορδάνου και της Σύλβιας Νικολαΐδη, οι ταινίες μικρού μήκους «Ύπνος: Μονόλογος» του Πίτερ Έλληνα και «Λιτότητα» του Ρένου Γαβρή, καθώς και η μεγάλου μήκους ταινία «Μέλος οικογένειας» του Μαρίνου Καρτίκκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ - http://www.sigmalive.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.