Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

«Ελληνικές Ημέρες» στην Κύμη της Ιταλίας

Την Κύμη επέλεξαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας, ως πρώτο σταθμό των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν στη γειτονική χώρα.

Η Κύμη (Κούμα) στην εύφορη περιοχή της Καμπανίας, στην Ιταλία που ιδρύθηκε από τους Ευβοείς πριν από 2.700 χρόνια, θεωρείται η πρώτη οργανωμένη ελληνική αποικία στη Δύση.

Στις «Ελληνικές Ημέρες στην Κύμη», 13 έως 15 Νοεμβρίου, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ομογενειακών φορέων θα αναπτύξουν τα θέματα «Κύμη, η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση», «Η κληρονομιά της Κλασσικής Ελλάδας σήμερα», «Η ελληνική ποίηση του 20ου αιώνα», «Ελλάδα, Κύπρος: Ευρώπη!». 

Στις 14 Νοεμβρίου, στην παραλία Ποτσουόλι (αρχαία Δικαιαρχία) θα πραγματοποιηθεί η «Η ελληνική γιορτή των Ποσειδωνιατών».

Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, Μάρκο Γκάλντι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Ιωάννης Κορίνθιος.

Επόμενοι σταθμοί των εκδηλώσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι οι πόλεις της Σικελίας, Συρακούσες και Μεσσήνη.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.