Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ευρω-“καμπάνα” στο υπ. Παιδείας για το ΣΑΕΠ (Κολέγια)

Εντός των ημερών, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να παραλάβει έγγραφο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το οποίο καταγγέλλει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας για παράβαση όλων των προβλεπόμενων  χρονικών ορίων που ορίζει ο νόμος και η Κοινοτική Οδηγία, για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων ξένων Πανεπιστημίων και Κολεγίων .
Το έγγραφο έχει χαρακτήρα “μομφής” για την Ελλάδα, που ενδεχομένως να συνοδευθεί στη συνέχεια και από πρόστιμο.

Το έγγραφο αυτό εκδόθηκε ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από αιτούντες προς το υπουργείο Παιδείας για αναγνώριση των πτυχίων τους αλλά εδώ και μήνες δεν έχουν εξεταστεί οι φάκελοί τους. Αφού, χιλιάδες πτυχιούχοι Κολεγίων  και ξένων Πανεπιστημίων   περιμένουν από πέρσι και απ ότι φαίνεται θα περιμένουν για πολύ ακόμη,  να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά προσόντα τους  και η επαγγελματική τους  ισοδυναμία.

Αιτία της καθυστέρησης αποτελεί η νέα αναστολή λειτουργίας του αρμόδιου Συμβουλίου, του ΣΑΕΠ, καθώς λόγω της  μετονομασίας και διάσπασης υπουργείων, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, αφού, σε  αυτό συμμετέχει κι ένας εκπρόσωπος από κάθε υπουργείο.

Τον περασμένο Ιανουάριο το ΣΑΕΠ ανέστειλε και πάλι τη λειτουργία του  λόγω συγχωνεύσεων υπουργείων  με αποτέλεσμα η συγκρότηση του να γίνει τον Απρίλη, δηλαδή χρειάστηκαν τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό  και μέχρι τον Αύγουστο  το ΣΑΕΠ συνεδρίασε 6 φορές, στη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν εκατοντάδες αιτήσεις πτυχιούχων.
Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία (Προεδρικό Διάταγμα του 2010 και υπουργική απόφαση του 2014) , των αποφοίτων των Κολεγίων και γενικότερα σχολών τριετούς φοίτησης, κάτι που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει στη συνέχεια.
ΠΗΓΗ esos.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.