Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Γερµανο – Ελληνικός Επιχειρηµατικός Σύνδεσµος (DHW):

Συνέδριο με θέμα Η Ελλάδα μετά τις εκλογές – Στηρίζοντας της ανοικοδόμηση


Η Ελλάδα μετά τις εκλογές – Στηρίζοντας της ανοικοδόμηση

Συνέδριο του DHW για την αναζήτηση δυνατοτήτων στήριξης της ελληνικής οικονομίας στις 2.10. στο Βερολίνο μαζί με τους Υφυπουργούς της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, Γιένς Σπάν (Οικονομικών) και Τόμας Ράχελ (Παιδείας και Έρευνας), τον διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Γερμανίας καθηγητή Αλέξανδρο Κρητικό και τον Πρόεδρο του DHW Γιώργο Χατζημαρκάκη.

Στα πλαίσια του ετήσιου σεμιναρίου στρατηγικής του DHW που πραγματοποιείται για τρίτη φορά παγγερμανικά από 2-4 Οκτωβρίου διοργανώνεται εφέτος επίσης συνέδριο την Παρασκευή 2.10. στο Βερολίνο. Τόπος της εκδήλωσης θα είναι το κτίριο της αντιπροσωπείας του κρατιδίου της Θουριγγίας που παραχωρήθηκε γι αυτόν αποκλειστικά τον σκοπό στον DHW από τον φιλέλληνα Πρωθυπουργό της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η αναζήτηση και η διατύπωση δυνατοτήτων και προοπτικών στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Γερμανία μετά τις πρόσφατες εκλογές. Για την επίτευξη του σκοπού του συνεδρίου εκλήθησαν ειδικοί και εμπειρογνώμονες από τους τομείς της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης, της πολιτικής, της διπλωματίας και των ΜΜΕ.

Το συνέδριο αποτελείται από δύο μέρη και πέντε θεματικές ενότητες. Οι καλεσμένοι ειδικοί θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την ανοικοδόμηση φορέων και οργάνων στην Ελλάδα, τον εντοπισμό τομέων της οικονομίας με μέλλον, την παρουσίαση προγραμμάτων ελληνογερμανικής συνεργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, την στήριξη και προώθηση startups, την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας καθώς και την εμπέδωση και προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο επιμελητηρίων, συνδέσμων, συνεταιρισμών, οργανώσεων νέων, κλπ.

Κεντρικές εισηγήσεις θα κάνουν οι Υφυπουργοί της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, Γιένς Σπάν (Οικονομικών) και Τόμας Ράχελ (Παιδείας και Έρευνας), ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Γερμανίας καθηγητής Αλέξανδρος Κρητικός και ο Πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Η εκδήλωση στηρίζεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικής Συνεργασίας της Γερμανίας και την Κυβέρνηση του Ελεύθερου Κρατιδίου της Θουριγγίας.

Πηγή: DHW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου