Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Υποτροφίες για νέους ευρωπαίους από το Ινστιτούτο Goethe

Σε συνεργασία με το΄Ιδρυμα Metzler Stiftung στη Φρανκφούρτη και το ΄Ιδρυμα HSBC Trinkaus Jugend und Bildung e.V. τα Goethe-Institute Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ προκηρύσσουν και φέτος 32 υποτροφίες γλωσσομάθειας της Γερμανικής για μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και επιστήμονες και ειδικούς επαγγελμάτων υγείας, που είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας. 
Η επιλογή των εκάστοτε 16 υποψηφίων θα γίνει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα για τα εντατικά τμήματα συνολικά 400 Διδακτικών Ωρών, τα οποία θα διεξαχθούν στο Goethe-Institut Φρανκφούρτης και στο Goethe-Institut Ντίσελντορφ.
ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ D.EU.TSCH ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 

Κυρίως Μηχανικοί στις ειδικότητες Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας, Ειδικοί της Πληροφορικής (Hardware και Software), Μαθηματικοί, επιστήμονες φυσικών επιστημών (κατά  προτίμηση όχι Βιολόγοι), Χημικοί μηχανικοί, Χημικοί μόνο με διδακτορικό, Ιατροί, ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και επαγγελματίες από όλους τους κλάδους της ηλεκτροβιομηχανίας και μεταλλοβιομηχανίας.

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ D.EU.TSCH ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Κυρίως Μηχανικοί  στις ειδικότητες Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας (κατά προτίμηση όχι οικοδομικών έργων), Ειδικοί της Πληροφορικής (Hardware και Software), Οικονομολόγοι, Μαθηματικοί, Επιστήμονες θετικών επιστημών (κατά προτίμηση όχι Βιολόγοι), Χημικοί μηχανικοί, Χημικοί μόνο με διδακτορικό καθώς και Ιατροί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η επιλογή των εκάστοτε 16 υποψηφίων θα γίνει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα για τα εντατικά τμήματα συνολικά 400 Διδακτικών Ωρών (ΔΩ) {1 ΔΩ = 45 λεπτά}, τα οποία θα διεξαχθούν στο Goethe-Institut Φρανκφούρτης και στο Goethe-Institut Ντίσελντορφ.

Διάρκεια των μαθημάτων γλωσσομάθειας στη Φρανκφούρτη και στο Ντίσελντορφ: 4 μήνες
Στόχος είναι η απόκτηση γνώσεων επιπέδου Γ 1 με εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως και 30 Οκτωβρίου 2015
Διαδικασία επιλογής υποψηφίων μέχρι το αργότερο 30 Νοεμβρίου 2015

Ακολουθούν 4 εβδομάδες παραμονής με στόχο την εμβάθυνση των διαδικασιών προετοιμασίας αιτήσεων εργασίας και βιογραφικών / συνεντεύξεων, καθώς και αναζήτηση κατοικίας.

Τα έξοδα μετάβασης στη Φρανκφούρτη ή στο Ντίσελντορφ καλύπτονται από τους υποτρόφους.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στη Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ, τις προϋποθεσεις και τις διαδικασίες συμμετοχής στο διαγωνισμό και τη διαμονή δείτε στη σελίδα του Goethe https://www.goethe.de/ins/gr/el/spr/kur/deu/20567823.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.