Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

IGM: Συνδικάτο μετάλλου στην Γερμανία. Στοιχεία και αριθμοί

Διάφορα σημαντικά στοιχεία παρουσιάζει για άλλη μια φορά η μηναία έκδοση της εφημερίδας της IGM.

Έτσι για παράδειγμα δημοσιεύει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όσοι έχουν επιλέξει ιδιωτική ασφάλεια υγείας έχουν πληρώσει από το 1995 έως το 2013 102,4% αύξηση, σε αντίθεση με όσους έχουν ασφάλιση σε δημόσιες εταιρίες όπου η αύξηση ήταν "μόνο" 61,3%.

Επίσης, εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της έρευνας του ίδιου του συνδικάτου για τους "ενοικιαζόμενους" εργάτες σε 4.000 επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με  αυτά οι επιχειρήσεις δίνουν το 69% των εργασιών σε εταιρίες με ενοικιαζόμενους εργάτες, ενώ το 73% των εργαζόμενων αυτών πληρώνεται χειρότερα από ότι οι εργαζόμενοι της ίδια της εταιρείας.

Η έκδοση αναφέρεται και στην επέτειο της Ένωσης της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι το 36% των εργαζόμενων στην Ανατολική Γερμανία έχει μισθό (για την ίδια εργασία) μεταξύ 20-30% μικρότερο από αυτό των εργαζόμενων στη Δυτική. Ακόμη, οι εργαζόμενοι στην (πρώην) Ανατολική  εργάζονται έναν μήνα περισσότερο από τους συναδέλφους τους στην Δυτική (38 ώρες εβδομαδιαίως έναντι 35).

Η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει για έρευνα και παραγωγή ετησίως 30δισ ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 των επενδύσεων στον τομέα αυτό συνολικά της βιομηχανικής Γερμανίας.

Τέλος, όσον αφορά τους μαθητές επαγγελματικών σχολών αναφέρει ότι:
Το 38% πραγματοποιεί υπερωρίες, το 31% κάνει εργασίες που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση που έχουν επιλέξει (το χρησιμοποιούν δηλαδή οι εργοδότες για άλλες εργασίες της εταιρίας), το 31% δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστη επικοινωνία με τους εκπαιδευτές τους.

Πηγή: metallzeitung, έκδοση Οκτωβρίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.