Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Νέα Υόρκη: "Ενθουσίασαν Νταλάρας – Γλυκερία – Βιτάλη- Κουρουπάκης"

Η ομεγενειακή εφημερίδα ,,Εθνικός Κήρυκας" σημειώνει στην περιγραφή των συναυλιών των γνωστών καλλιτεχνών στην Αμερικη "Η λέξη χαρά γράφεται με δύο «άλφα» και το τρένο που πήραμε από το Μανχάταν για να παρακολουθήσουμε την τελευταία συναυλία Ε λλήνων καλλιτεχνών, δεν ήταν άλλο από τη γραμμή Α, που διασχίζει το Μπρούκλιν και το Μανχάταν για να καταλήξει στο θρυλικό Ουάσιγκτον Χάιτς, το κομμάτι της Νέας Υόρκης που συνδέεται όσο λίγα με την ιστορία της Ομογένειας. Ηταν όμως μια δύσκολη νύχτα, η νύχτα της περασμένης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, μετά από όσα συνέβησαν στο Παρίσι και στο μυαλό των περισσοτέρων θεατών, αλλά και των ερμηνευτών στο θέατρο United Palace δεν ήταν μόνο η διασκέδαση. Ηταν, ωστόσο, μια ευκαιρία για τους θεατές να ξεχάσουν για λίγο τα κακά νέα και να αφεθούν στις φωνές των διακεκριμένων τραγουδιστών. Τρέξανε λοιπόν όλοι, πάνω από δύο χιλιάδες, για να προλάβουν «της χαράς το τρένο» όπως λένε και οι στίχοι του τραγουδιού «Ταχεία» που τραγούδησε η Ελένη Βιτάλη,,.

Οταν τελείωσε η συναυλία και πολλοί απο τους θεατές πήγαν για να συγχαρούν στα παρασκήνια τους καλλιτέχνες, ένας από αυτούς, ο συνταξιούχος αστυνομικός επιθεωρητής κ. Τζον Κασιμάτης τόνισε μιλώντας στον «Ε.Κ.» ότι εκεί στην ίδια περιοχή μεγάλωσε και πήγαινε στη γειτονική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Οπως και η Σιμόν Μωραϊτη-Λάγος, που θυμήθηκε ότι εκεί κοντά ζούσαν οι γονείς της, πριν από πολλά χρόνια.
Η ατμόσφαιρα στο τέλος, μετά από σχεδόν τρεις ώρες πρόγραμμα, ήταν χαρούμενη γιατί, για μια ακόμα μια φορά, ο Γιώργος Νταλάρας και οι έμπειρες φωνές της Γλυκερίας και της Ελένης Βιτάλη αποζημίωσαν όλους ανάμεσα στο κοινό. Και τους μεγάλους σε ηλικία αλλά και τους νεότερους. Σε κάποια στιγμή ο Γιώργος Νταλάρας που γνώριζε ότι ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο ομογενής Νίκος Κουρουπάκης, τον κάλεσε στη σκηνή για να πουν μαζί ενα τραγούδι. Ηταν μια ακόμα όμορφη σκηνή και έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί ένα ακόμα όμορφο τραγούδι.
Η περιοδεία των τριών καλλιτεχνών θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου και σε άλλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και διοργανώθηκε από την εταιρεία «Globe Entertainment».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.