Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι στα Γιάννενα

Η φωτεινότατη και με απίστευτα χρώματα Αστερούπολη Ιωαννίνων, το Μανιταρένιο εργαστήρι του Άη Βασίλη με τους στρουμφοτεχνίτες, το Νεραϊδόσπιτο με την άμαξα και τα άλογα, το μεγάλο Καράβι των πειρατών της λίμνης είναι μόνο ένα μέρος της περιπέτειας και του παραμυθιού που θα ζήσουν οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης που ξεκινά 27 Νοεμβρίου 2015, στις 5 μ.μ.
Το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Χωριό θα λειτουργήσει σ' έναν καθ' όλα οργανωμένο χώρο, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2016, καθημερινά από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.
Το σύνθημα για τη μετάβαση στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα δοθεί στις 28 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι, θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους οι ήρωες του χριστουγεννιάτικου θεματικού χωριού, «Αστερούπολη» (ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, θεατρικά σχήματα και σχολές χορού) και, μόλις νυχτώσει για τα καλά, το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με ήχους των τεσσάρων βιολιών του γνωστού γυναικείου συγκροτήματος Fortissimo.Σε παράλληλο χρόνο, στους πεζόδρομους, θα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές άλλες εκδηλώσεις που αναμένεται να ενθουσιάσουν και να καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους θεατές, όπως συναυλίες με Rock μπαλάντες, παραστάσεις θεάτρου δρόμου, κουκλοθέατρου, ταχυδακτυλουργών, μάγων κ.α.Ιδιαίτερη αισθητική πινελιά θα αποτελέσει, αναμφισβήτητα, η φωταγώγηση του πύργου του Ρολογιού, ενός εμβληματικού σημείου στο κέντρο της πόλης.
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων, αλλά και παράλληλα με τις εκδηλώσεις που η ίδια ετοιμάζει, η Αστερούπολη Ιωαννίνων φιλοδοξεί φέτος να είναι ο πρωταγωνιστής των χριστουγεννιάτικων θεματικών χωριών της Ελλάδος.
Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων με τους ήρωες της Αστερούπολης, ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, θεατρικά σχήματα, σχολές χορού θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Το πρώτο τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30 μ.μ., με τα κινηματογραφικά-φαντασμαγορικά εγκαίνια της Αστερούπολης Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.