Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ετήσια συνέλευση της Μπάγερν Μονάχου. Ομάδα υπόδειγμα

Οι εύκολες και επιφανειακές αναλύσεις την θέλουν μια ομάδα των "πλουσίων", μια ομάδα της ,,τύχης,,.

Όμως, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και ήρθε χθες να το επιβεβαιώσει  η ετήσια γενική συνέλευση της ομάδας. Μια συνέλευση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της ομάδας!

Η ομάδα που το 1982 μπόρεσε να κρατηθεί οικονομικά από την πώληση του σημερινού Προέδρου της Καρλ Χαιντς Ρουμμενιγκε (12 εκ Γ.Μ στην Ίντερ) κατόρθωσε χθες να παρουσιάσει στα μέλη της τζίρο (523,7 εκ €) και ρεκόρ κέρδους (111,3 εκ €). Ο τζίρος ήταν κατά 5 εκ λιγότερος από το περσινό ρεκόρ, κάτι που όπως επισημάνθηκε μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι η Μπάγερν δεν προκρίθηκε πέρσι στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας.

Όμως, η οικονομική και αθλητική επιτυχία δεν ήρθε  από το πουθενά.

Την εποχή που ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ αγόραζαν με αστρονομικά ποσά τον ένα παίκτη μετά τον άλλον,  η ηγεσία των Βαυαρών δήλωνε ότι "εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι αυτό".

Την εποχή που η  Ρεάλ Μαδρίτης έβαζε ως υποθήκη το Μπερναμπέου, η Μπάγερν Μονάχου με δικά της χρήματα έχτισε και αποπλήρωσε μέσα σε λίγα χρόνια την Allianz Arena.

Το επόμενο σχέδιο είναι η δημιουργία κέντρου προώθησης νέων σε ηλικία παικτών μέσα στο Μόναχο, το οποίο θα είναι έτοιμο την επόμενη σαιζόν.

Η Μπάγερν Μονάχου  είναι σήμερα μαζί με την Μπαρτσελόνα οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ευρώπη, αν όχι και στον κόσμο.

Δεν είναι όμως μόνο, το ποδόσφαιρο. Και στο μπάσκετ η ομάδα εδώ και 3 χρόνια,, όταν αποφάσισε να επενδύσει και στον τομέα αυτό, βρέθηκε από την δεύτερη εθνική κατηγορία να παίζει στα play off της πρώτης κατηγορίας και να κάνει καλές εμφανίσεις και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Μονάχου είναι σήμερα η ομάδα με τα περισσότερα μέλη 270.329 (στην δεύτερη θέση είναι η Μπενφίκα Λισαβόνας).

Υ.Γ Ο Πρόεδρος της ομάδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη μια φορά στο ότι η Διοίκηση δεν πρόκειται να επιτρέψει σε οπαδούς της ομάδας να συμπεριφερθούν με βία.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.