Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Διαδικτυακή πύλη για ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών για υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη της πύλης ξεκίνησε το 2013, με στόχο την διερεύνηση, καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στη. Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας. Ωστόσο, σήμερα, που το προσφυγικό ζήτημα έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, η χρησιμότητά του είναι ακόμα μεγαλύτερη. 

H πύλη αποτελείται από τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: τον χάρτη υγείας, όπου έχουν χαρτογραφηθεί όλες οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα,τον σύμβουλο υγείας, όπου περιγράφονται λοιμώδη νοσήματα, αλλά και παιδικές ασθένειες, με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, ενότητα που αφορά στα νομικά ζητήματα, καθώς επίσης και ενότητα που αφορά ζητήματα κόστους των υπηρεσιών υγείας.


Προς το παρόν, η πύλη είναι διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και αραβικά), ενώ κατά το επόμενο διάστημα θα προστεθούν άλλες τρεις (γαλλικά, ρωσικά και αλβανικά). Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάπτυξη της πύλης ξεκίνησε το 2013, με στόχο την διερεύνηση, καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στη. Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας. 

Πηγή: www.healthgate4all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου