Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Έλληνες και κύπριοι γιατροί στην Γερμανία βοηθούν πρόσφυγες

Φιλανθρωπικό ρεσιτάλ πιάνου με τη διακεκριμένη σολίστ Θεοδοσία Ντόκου , πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο δημοτικό μουσείο του Ντίσελντορφ.
Τα έσοδα της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το σύλλογο Ελλήνων και Κυπρίων ιατρών Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας "Γένεσις" σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο του Ντίσελντορφ και το δημοτικό Μουσείο, θα διατεθούν αποκλειστικά σε οργανισμούς σε Ελλάδα και Γερμανία για τους πρόσφυγες από τη Συρία.


Όπως εξήγησε στο radiogr.de ο συντονιστής φιλανθρωπικών δράσεων του συλλόγου, Καραγιώτης Θεόδωρος, ο σύλλογος είναι ενεργός από τον Ιανουάριο του 2015 κι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινότητας των γιατρών που βρίσκονται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη να στηρίξουν την προσπάθεια τόσο τη φιλανθρωπική όσο και την εκπαιδευτική που έχουν αναλάβει μέσω πληροφόρησης της ελληνικής κοινότητας ολόκληρου του κρατιδίου. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό ρεσιτάλ κι ευελπιστούν σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις που ακολουθούν. Έχει αναπτυχθεί μια πολύ σπουδαία επικοινωνία με την ελληνική Εκκλησία του Ντίσελντορφ με αποτέλεσμα μία φορά το μήνα να γίνονται ενημερωτικές ιατρικές εκδηλώσεις για την κοινότητα του κρατιδίου. Αναπτύσσονται παράλληλα και άλλες δράσεις, όπως η  εθελοντική υποστήριξη των προσφύγων που έρχονται από τη Συρία  μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα υπάρξουν κι άλλες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και κάποιες  αιμοδοσίες.
Επίσης ο σύλλογος δίνει το δυνατότητα στους γιατρούς που είναι νέοι και σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα  να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους που έχουν ήδη μια εμπειρία τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια στην περιοχή του NRW και τους υποστηρίζει απόλυτα ώστε να κατορθώσουν να εφαρμόσουν στη Γερμανία  αυτά που διδάχθηκαν στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πηγή: radiogr.de 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.