Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η νεολαία στη Γερμανία αποφεύγει το τσιγάρο

Στοιχεία της έρευνας του ομοσπονδιακού κέντρου υγιεινής αγωγής δημοσίευσε η Frankfurter Rundschau από όπου προκύπτει ότι όλο και περισσότεροι νέοι αποφεύγουν το τσιγάρο.

Συγκεκριμένα:

Στις ηλικίες 12 έως 17 ετών.
Ενώ το 1979 το 40% δεν είχε δοκιμάσει ποτέ τσιγάρο, το ποσοστό το 2014 έχει φθάσει στο εντυπωσιακό 75,3%. Μόλις το 9,3% καπνίζει σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ο μέσος όρος των καπνιστών στις ηλικίες 12 -25 ετών ξεκινούν το τσιγάρο στα 14,8 τους χρόνια ενώ το 1979 ο μέσος όρος ηλικίας που ξεκινούσαν το κάπνισμα ήταν 13,4 χρόνια.

Eπίσης η ίδια έρευνα δείχνει ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά καπνιστών στην Γερμανία είναι στις ηλικίες μεταξύ 35 έως 55 ετών ( 32,1% - 32,4% ) ενώ μετά το 55ο έτος μειώνεται αισθητά το ποσοστό για να φθάσει μόλις στο 5,2% άνω των 75 ετών (βέβαια ίσως να μην προλαβαίνουν αρκετοί!!!).

Πάλι σε καλύτερη θέση η γυναίκα.
Ένας άνδρας που καπνίζει στη ζωή του άνω των 10 τσιγάρων ημερησίως ζει 9,4 χρόνια λιγότερο (χάνει δηλαδή χρόνια) ενώ οι γυναίκες 7,3 χρόνια.

Τέλος στα στοιχεία το αφιέρωμα της εφημερίδας προσθέτει ακόμη ένα που είναι εντυπωσιακό.

Ετησίως η παγκόσμια καπνοβιομηχανία παράγει 6τρισεκατομμύρια τσιγάρα. Αν βάζαμα το ένα τσιγάρο μετά το αλλο θα φθάναμε μέχρι τον πλανήτη Άρη.

Το αφιέρωμα στην εφημερίδα έγινε με αφορμή το νόμο που πρόκειται να εφαρμοστεί στην Γερμανία όπου στα πακέτα θα πρέπει να υπάρχουν απωθητικές εικόνες (δεν ισχύει ακόμη στη Γερμανία).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.