Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Ε.Ο.Τ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ταξίδια φιλοξενίας δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας συνεχίζει, με την εκπνοή της τουριστικής περιόδου, τις δράσεις προβολής διάφορων τουριστικών προορισμών μέσω ταξιδίων φιλοξενίας δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων, τα οποία υλοποιούνται σε αγαστή συνεργασία και με τη στήριξη των κατά τόπους υπηρεσιών και φορέων τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, εννέα γερμανοί δημοσιογράφοι και έξι τουριστικοί πράκτορες, συμμετέχουν σε fam και press trips που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Πρόκειται για τρία συνολικά 3ήμερα θεματικά ταξίδια Γαστρονομίας και Πολιτισμού, που στοχεύουν στην ενίσχυση και προώθηση της Αττικής ως ιδανικού «city-break» προορισμού. Μεταξύ των συμμετεχόντων συγκαταλέγονται εκπρόσωποι των Τ.Ο. FTI, Schauinsland και Berge & Meer καθώς και δημοσιογράφοι του πρακτορείου Huffington Post, της Deutsche Welle και της εφημερίδας  Berliner Zeitung.

Στην προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμό πόλης 12 μήνες τον χρόνο και ως αφετηρία για μονοήμερες εκδρομές ποικίλου ενδιαφέροντος  αποσκοπεί το ταξίδι φιλοξενίας τεσσάρων γερμανών τουριστικών πρακτόρων, που έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 26-29/11. σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Ο Τ.Ο. Gebeco με την υποστήριξη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας διοργάνωσε ενημερωτικό ταξίδι στην Ήπειρο και στην Πιερία (15-19/10.) στο πλαίσιο της παρουσίασης του καταλόγου 2016. Στο ταξίδι συμμετείχαν 17 γερμανοί δημοσιογράφοι καθώς και η Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, κα Ευτυχία-Χριστίνα Αϊβαλιώτου.

Tαξίδι γνωριμίας στην Αμοργό πραγματoποίησε  (20/10.-6/11.) ο φωτογράφος, δημοσιογράφος και ερευνητής σε θέματα γεωλογίας και εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ. Tobias Schorr, με σκοπό τη μελέτη των περιπατητικών διαδρομών του νησιού καθώς και των δυνατοτήτων που προσφέρει ως προορισμός για φυσιολάτρες. Παράλληλα, ο κ. Schorr συμμετείχε στο 13ο Διεθνές Συνέδριο Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού-Υπέρια 2015 και στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μηκρού Μήκους, τη διεξαγωγή του οποίου υποστήριξε οικονομικά και ο Ε.Ο.Τ..

Πολυσέλιδο αφιέρωμα στην προβολή της Κρήτης ως ποδηλατικού προορισμού θα παρουσιάσει σε προσεχές τεύχος του το εξειδικευμένο περιοδικό RennRad. Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ.  Ludwig Bestler και Jürgen Amann, αρχισυντάκτης και φωτογράφος αντίστοιχα, πραγματοποίησαν επαγγελματικό ταξίδι στο Ρέθυμνο (7-10/10.), με την υποστήριξη και της Δ/νσης Πολιτισμού & Τουρισμού του ομώνυμου Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν τις ποδηλατικές διαδρομές της περιοχής.

Τα νησιά των Σποράδων επισκέφτηκε ο δημοσιογράφος και συντονιστής ραδιοφωνικών εκπομπών κ. Νεκτάριος Μπαμιατζής (25/09.-2/10.), όπου πραγματοποίησε συνεντεύξεις με τοπικούς διοικητικούς φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι συνέβαλαν και στη φιλοξενία του. Τα σχετικά ταξιδιωτικά ρεπορτάζ θα παρουσιαστούν σε ραδιοφωνικές εκπομπές στο ευρύ δίκτυο της εταιρίας Radiogroup.de, η οποία περιλαμβάνει 18 τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και απευθύνεται σε 12 εκ. ακροατές.

Πολυήμερο ταξίδι γνωριμίας στα νησιά του Ιονίου (22/09/-10/10.) πραγματοποίησε ο φωτογράφος, ταξιδιωτικός δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Franz-Marc Frei, στο πλαίσιο της προβολής των νησιών μέσω ταξιδιωτικών ρεπορτάζ, τουριστικών οδηγών και φωτογραφικών λευκωμάτων. Την επιτόπου φιλοξενία του επιμελήθηκαν οι κατά τόπους τουριστικοί φορείς με την εποπτεία της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και η Υπηρεσία Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου.

Σε πολυήμερο ταξίδι εξοικείωσης σε Μετέωρα, Όλυμπο και Αθήνα (20-28/10.) με θέμα «Εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, συνδυασμός ήπιων δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης σε μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς» συμμετείχε και η γερμανίδα blogger κα Laurel Robbins. Το εν λόγω ταξίδι, με τη συμμετοχή βραβευμένων ταξιδιωτικών δημοσιογράφων/Bloggers από πολλές χώρες, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρία προώθησης προορισμού „Visit Meteora“.

Σε ταξίδι φιλοξενίας στην Αττική (24-26/09.) συμμετείχε η δημοσιογράφος κα Maya Megan Langenkamp, με αφορμή την πρωτότυπη υποβρύχια χορευτική εκδήλωση „Drops of Breath“ στο Σούνιο.

Ταξιδιωτικό αφιέρωμα στη Χαλκιδική δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Berliner Zeitung, αποτέλεσμα του ταξιδίου γνωριμίας του δημοσιογράφου κ. Frederik Bombosch, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής (3-8/09.), ενώ η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt από 10/10. περιελάμβανε εκτενές αφιέρωμα στην Καβάλα με τίτλο «Εκεί που σμίγει η Ανατολή με τη Δύση», του δημοσιογράφου Wolf Reiser, ο οποίος είχε επισκεφτεί την περιοχή τον περασμένο Νοέμβριο, με τη συνδρομή του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας.

Προσεχές τεύχος του περιοδικού «Schwulissimo» θα περιλαμβάνει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Αθήνα ως προορισμό για ταξίδια πολιτιστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Για τις ανάγκες του σχετικού ρεπορτάζ επισκέφτηκε την Αθήνα ο αρχισυντάκης του εν λόγω περιοδικού, κ. Ralph Bloemer (3-6/09.).

Ο γιατρός και δημοσιογράφος δρ Heinz Klausmann διέσχισε με το ποδήλατό του τη Βόρεια Ελλάδα, από την Ήπειρο ως τον Έβρο (30/08.-09/09.), στο πλαίσιο της προβολής των δυνατοτήτων που παρέχουν οι περιοχές αυτές σε επισκέπτες με ποδήλατο. Ο κ. Klausmann έτυχε εγκάρδιας φιλοξενίας από τους τοπικούς τουριστικούς φορείς στην Κόνιτσα, στη Σιάτιστα και στη Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα την θερμότατη υποδοχή που του επιφυλάχτηκε στους διάφορους σταθμούς του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο δρ Klausmann θα  δημοσιεύσει τις εντυπώσεις του από τη διαδρομή στο ταξιδιωτικό περιοδικό „Deutsches Ärzteblatt-Reisemagazin“, την επίσημη εβδομαδιαία έκδοση του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας.

Στον κόσμο και στην ιστορία της Φωκίονος Νέγρη εστιάζει το 5ο τεύχος του γερμανικού Urban περιοδικού „Flaneur“. Εικαστικοί, συγγραφείς, ποιητές, αρχιτέκτονες και κάτοικοι του ομώνυμου δρόμου ξεδιπλώνουν μέσα από αφηγήσεις και φωτογραφικά στιγμιότυπα όλες τις πτυχές της εμβληματικής αυτής γειτονιάς της Κυψέλης, που ενέπνευσε τη δημιουργό και εκδότρια κα Ρικάρντα Μέσνερ. Αρωγός σε αυτή την ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη στη σύλληψή της έκδοση, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας υποστήριξε τους συντελεστές της έκδοσης, τόσο κατά την προετοιμασία των ρεπορτάζ όσο και στις εκδηλώσεις της παρουσίασης του περιοδικού στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

Πηγή: Ε.Ο.Τ. - Γραφείο Γερμανίας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.