Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ: Συντονισμένη παρέμβαση της Ομοσπονδίας Ποντίων στα Ελλ. Προξενεία της Ευρώπης

Αύριο Πέμπτη 12.11.2015 και ώρα 11.00 π.μ., σε μια συμβολική πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ), εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων Ευρώπης θα επιδώσουν στις ελληνικές προξενικές αρχές της περιφέρειά τους, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας.

Η ενέργεια αυτή, αναφέρει το δελτίου τύπου, αποτελεί "δήλωση αποφασιστικότητας για την οφειλόμενη συμμετοχή μας στις θεσμικές διεργασίες που θα διαμορφώνουν το διάλογο των απόδημων Ελλήνων με την ελληνική πολιτεία". 

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει "Η πρόσφατη προκλητική δήλωση του Υπουργού Παιδείας κου Φίλη, πρέπει να οξύνει περαιτέρω τα πολιτικά ανακλαστικά μας. Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας είναι αναγκαίο να ενταθεί."
 

Τέλος η ΟΣΕΠΕ καλεί "τα σωματεία της ΟΣΕΠΕ στη μεταξύ τους συνεννόηση, ώστε να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή των μελών τους τους εντεταλμένους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας στις κατά τόπους επισκέψεις των προξενικών αρχών"


Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στην Πρεσβεία του Βερολίνου και στα Γεν. Προξενεία, Μονάχου, Αμβούργου, Στουτγκάρδης, Φρανκφούρτης, Ντύσελντορφ, Ελβετίας
Σουηδίας, Βρυξελλών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.