Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εγκαίνια του νέου πολιτιστικού κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Box Hill (Μελβούρνη)

Η ομογενειακή εφημεριδα ,,νέος κόσμος,,  αναφέρει σε άρθρο της για τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου: 
Παρουσία πολλών επισήμων και πολυάριθμων ομογενών, έγιναν την τελευταία βδομάδα τα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού και κοινοτικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων της Ελληνικής Κοινότητας Box Hill. του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Box Hill και Περιχώρων, που βρίσκεται δίπλα στο ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στo 1 Hopetown Parade, στο Box Hill της Μελβούρνης.
Το νέο διώροφο Πολιτιστικό Κέντρο, η ανέγερση του οποίου κόστισε συνολικά περίπου $3.000.000, θα στεγάσει τα ακόλουθα:
Στο ισόγειο υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με την αντίστοιχη κουζίνα και τουαλέτα, καθώς και κέντρο παιδικής φροντίδας και συναφείς ευκολίες, όπως γραφείο, αποθήκη, τουαλέτες καθώς και κατάλληλα σχεδιασμένη υπαίθρια παιδική χαρά με τις κατάλληλες ράμπες πρόσβασης.
Ο πρώτος όροφος θα στεγάσει πέντε αίθουσες με λειτουργικά χωρίσματα τοιχίων που επιτρέπουν τη δημιουργία ευέλικτων χώρων κατάλληλων για μικρές ομάδες από 25-100 άτομα. Οι αίθουσες αυτές θα καλύψουν κυρίως τις ανάγκες του σχολείου ελληνικής γλώσσας. Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν σχεδιαστεί ανάλογα ώστε να είναι εφικτή η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για καλύτερη και αρτιότερη διδασκαλία των μαθητών του σχολείου. Να σημειωθεί ότι η φοίτηση των για την συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνολογίας, ώστε να είναι εφικτή η διδασκαλία μέσω του διαδικτύου.
Οι χώροι αυτοί θα είναι διαθέσιμοι και για χρήσεις των ιδιωτικών και επαγγελματικών ομάδων για συνέδρια, με την παροχή διευκολύνσεων με τηλεδιάσκεψη.
Επιπλέον, το Kέντρο θα συμπεριλαμβάνει δωμάτιο προσωπικού με μικρή κουζίνα.
Στα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου θα παραβρεθούν εκτός από το Δ.Σ. της Κοινότητας και μέλη του Οργανισμού, ενώ παράλληλα το Δ.Σ. και τα μέλη της Κοινότητας απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς τους συμπαροίκους να δώσουν το παρών. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο θεμέλιος λίθος του κτιρίου ετέθη πριν από ένα περίπου χρόνο και αυτό έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της Κοινότητας τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.