Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

IG Metall: Πόσο χρόνο είναι μαζί με τα παιδιά τους οι γονείς

Στην νέα έκδοση του μηνιαίου εντύπου του συνδικάτου Μετάλλου της Γερμανίας IGM (το μεγαλύτερο συνδικάτο στη χώρα) δημοσιεύονται διάφορα σημαντικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα:

Γονείς και Παιδιά 
Μόλις 51 λεπτά την ημέρα είναι ο πατέρας μαζί με τα παιδιά του στην Γερμανία ενώ οι μητέρες φθάνουν τα 105 λεπτά μέσο όρο ημερησίως.
Το 32% των πατεράδων θεωρεί ότι δεν έχει αρκετό χρόνο για τα παιδιά του και όπως και το 25% των μητέρων θα ήθελαν λιγότερο χρόνο εργασίας και περισσότερο χρόνο για τα παιδιά τους.

Εφορία για χαμηλόμισθους
Σύμφωνα με την Ε.Ε. στην Γερμανία οι χαμηλόμισθοι πληρώνουν 8% παραπάνω εφορία από τον μέσο όρο στην Ένωση, αφού φθάνουν σε κρατήσεις του 42% του μισθού τους.

Ασφάλεια των εργαζόμενων στα εργοστάσια
Στο θέμα της ασφάλειας των εργαζόμενων στα εργοστάσια της Γερμανίας υπάρχει αναγκαιότητα βελτιώσεων καθώς όπως δημοισεύει η IGM μόλις το 66% αναλύει τις εργασικές  καταστάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργαζομένων ενώ το ποσοστό (μέσος όρος) στην ΕΕ είναι 77%.

Δάνειο για σπουδές
Η κρατική τράπεζα KfW δίνει δάνειο μέχρι και 25 χρόνια για σπουδές το πολύ για 14 εξάμηνα με επιτόκιο 3,81% ενημερώνει η εφημερίδα του συνδικάτου.

Πηγή: metallzeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.