Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Επετειακές εκδηλώσεις των 50 χρόνων Κρητικού Συλλόγου Μονάχου και 40 χρόνων Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης



Oλοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση οι διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο,  επ’ ευκαιρία της παρέλευσης 50 χρόνων από την ίδρυση του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου και 40 χρόνων από την ίδρυση της  Παγκρητικής   Ομοσπονδίας Ευρώπης ΠΟΕ. Το Σάββατο 21.11.2015, στον πολυχώρο Löwenbräukeller   κτύπησε η καρδιά της Κρήτης

          Σύντομοι χαιρετισμοί από τον οικοδεσπότη, πρόεδρο του Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Κουγιουμουτζή και το Μητροπολίτη και Έξαρχο  Κεντρώας Ευρώπης Σεβασμιότατο κ. Αυγουστίνου.
          Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά μας, με συνοδεία του Κρητικού καλλιτέχνη και  μέλους του Δ.Σ.  Στέλιου Μακρόπουλου. Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και συγκίνηση προκάλεσε η εμφάνιση ομάδας  παλαιών χορευτών μελών του Συλλόγου.
          Μουσικοχορευτική βραδιά με τον   Λυράρη της Κρήτης Γεώργιο Ζερβάκη και την παρέα του.
          Μεγάλη λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Την Κυριακή 22.11.2015 πραγματοποιήθηκε:
·         Στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων επιμνημόσυνος δέηση και προσκλητήριο θανόντων, προς τιμή των μελών του Συλλόγου που δεν βρίσκονται εν ζωή, παρουσία του Σεβασμιότατου κ. Αυγουστίνου .
·         Ομιλίες με θέμα την ιστορική διαδρομή του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας και την πολύπλευρη και διαχρονική σημασία τους για τον Ελληνισμό του Μονάχου και της Ευρώπης γενικότερα, από τέως Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Χατζάκη  και το σημερινό  Πρόεδρο της της  Παγκρητικής   Ομοσπονδίας   Ευρώπης ΠΟΕ κ. Γιάννης Επιτροπάκη.
            ·          Απόδοση τιμών και χορήγηση διπλωμάτων σε Μέλη με σημαντική συνεισφορά στο έργο του  Συλλόγου και της Ομοσπονδίας. Τιμήθηκε ιδιαίτερα ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας Καθηγητής κ. Βασίλης Φθενάκης ,με τον τίτλο του επιτίμου Προέδρου της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΠΟΕ. ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ομιλία του στις μεγάλες προσωπικότητες της Κρήτης που έχουν διεθνώς διακριθεί στις τέχνες και στις επιστήμες διαχρονικά.
·         Δεξίωση με Κρητικά εδέσματα και ποτά.


Δελτίο τύπου Κρητικού Συλλόγου Μονάχου και την ΠΟΕ. 30.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.