Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

800.000 αιτήσεις προσφύγων στην αναμονή. Κριτική στον de Maiziere

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, de Maiziere, ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε, χθες, στο Βερολίνο ότι στην Γερμανία ήρθαν από τις αρχές του χρόνου 965.000 πρόσφυγες. Πάνω από τους μισούς είναι από τη Συρία και ακολουθούν οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί.

Οι πρόσφυγες από τις βαλκανικές χώρες, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν το 45% των προσφύγων, είναι πλέον μόνο το 10%.

Παράλληλα, όμως, καθυστερεί δραματικά η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου. Τη στιγμή αυτή οι αιτήσεις που ακόμη περιμένουν στην "σειρά" είναι 355.000. Ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να μειώθηκε από 7 μήνες σε 5, αλλά με δεδομένο ότι μόνο 425.000 από τους 965.000 πρόσφυγες έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου που αν προστεθούν στους 355.000 που περιμένουν ήδη την επεξεργασία των αιτήσεών τους, τότε ο αριθμός αυξάνεται στους 800.000 περίπου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την υπηρεσία Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - BAMF να ασκήσει κριτική στον Υπουργό Εσωτερικών.

Η υπηρεσία ασκεί κριτική για την καθυστέρηση διορισμού υπαλλήλων σε αυτή. που θα έχουν αρμοδιότητα απόφασης.

Κριτική για τον τρόπο επεξεργασίας των αιτήσεων άσκησε και το FDP , ενώ είχε προηγηθεί κριτική και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz (SPD).

Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών, Frankfurter Rundschau

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.