Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χιλιάδες κόσμου στις εκδηλώσεις Αδελφοποίησης Μελβούρνης - Θεσσαλονίκης

Οι επίσημοι με μέλη χορευτικών συγκροτημάτων.
Φώτο: Κώστας Ντεβές
ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ*

Συνεχίζοντας το θεσμό τον οποίο θέσπισε η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος» για κάθε Νοέμβριο, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αδελφοποίησης μεταξύ Μελβούρνης και Θεσσαλονίκης στις 29 Νοεμβρίου 2015 και το ετήσιο γεύμα στις 28 Νοεμβρίου.
Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, συμμετέχοντας έτσι στη διατήρηση και προώθηση της ελληνικής παράδοσης, καθιστώντας την 31η επέτειο επιτυχία.
Ο παραδοσιακός χορός, για μια ακόμη φορά, ξεκίνησε από το κτίριο του Δήμου της Μελβούρνης στις 1.30μμ. την Κυριακή με ζωντανή μουσική και περίπου 15 νέους και νέες ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές να ζωντανεύουν το Swanston Street της πόλης προχωρώντας προς την πλατεία του Federation Square.
Οι επίσημη στην χοροεσπερίδα του Σαββάτου.
Φώτο: Κώστας Ντεβές
Όταν στις 2.00μμ. περίπου έφτασαν στην πλατεία, ο χορός συνεχίστηκε για κάμποση ώρα, με τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν πιάνοντας χέρι-χέρι και γεμίζοντας χαρά τις ψυχές, εφόσον στο κέντρο μιας πόλης τόσο μακριά από την Ελλάδα διαδραματίζονται παρόμοιες σκηνές.
Ο επισκέπτης, εκτός από την κοσμοσυρροή, θα παρατηρούσε επίσης και τις ελληνικές σημαίες στημένες κατά μήκος του St. Kilda Road, απέναντι από τον φημισμένο σταθμό της Μελβούρνης Flinders Street.
Φέτος στην πλατεία αναρτήθηκε και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κομμάτια Lego, το οποίο φαινόταν σαν να συμμετείχε κι αυτό στην αδελφοποίηση.
* Δημοσιεύτηκε στην ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος"  όπου μπορείτε να διαβάστε όλο το άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.