Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Επανακάμπτουν Μέρκελ και CDU;

Το πρώτο κρατικό κανάλι στην Γερμανία (ARD) δημοσίευσε χθες την τάση των πολιτών σε διάφορα θέματα μέσω της εταιρείας infratset.
 
Ανακόπηκε η πτώση της Μέρκελ / CDU, συνεχίζεται η άνοδος των AfD
 
Το κόμμα της Μέρκελ παραμένει στο 37% στην πρόθεση ψήφου, όπως και στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας. Το SPD βρίσκεται στο 25% (+1%), οι Grünen 11%(0%), ενώ LINKE 8%(-1%), το FDP 4% (-1%), οι AfD 10% (+2%).
 
Στο ίδιο πνεύμα άνοδο για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο που ξεκίνησε η μαζική έλευση προσφύγων, βλέπει η κυβέρνηση στο ερώτημα σχετικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι μαζί της οι πολίτες. Οι αρνητικές απόψεις μπορεί να φτάνουν στο 51%, αλλά ανέβηκαν  οι θετικές (48%) που είχαν φθάσει κάτω από το 38% τους τελευταίους μήνες.
 
Υπέρ της στρατιωτικής βοήθειας ενάντια στους ISIS
 
Το 58% είναι υπέρ της συμμετοχής της Γερμανίας στη βοήθεια των δυνάμεων που θα επιτεθούν στο ισλαμικό Κράτος, ενώ ενάντια δηλώνει το 37%
 
Μειώνεται ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
 
παρότι το 61% δηλώνει ότι φοβάται μια τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανία και το 38% το αντίθετο, παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθει ότι το ποσοστό αυτών που φοβούνται έχει μειωθεί σε σχέση με τον Ιούλιο (όταν εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία).
 
Υπέρ της συνεργασίας με την Τουρκία
 
Υπέρ της συνεργασίας με την Τουρκία προκειμένου να λυθεί το προσφυγικό τάσσεται το 53%, ενώ κατά το 41%
 
Σόιμπλε, ο πιο δημοφιλής πολιτικός
 
Ο Σόιμπλε με 75% έρχεται πρώτος στην κατάταξη πολιτικός, για τον οποίο οι πολίτες δηλώνουν ευχαριστημένοι. Ακολουθούν ο Υπουργός Εξωτερικών Στάινμάγιερ με 68% και Μέρκλε με 54%
 
Πηγή: ARD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.