Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τιμητική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο κατέκτησε το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» με την επίσημη παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση (e-learning), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τη συμμετοχή 2.300 ειδικών της εκπαίδευσης από 100 χώρες.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν οι πολυδιάστατες και πολυποίκιλες προκλήσεις που τίθενται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να επιταχυνθεί, μέσω της σύζευξης της τεχνολογίας και της γνώσης, η μετάβαση σε μια νέα εποχή εκπαιδευτικών ευκαιριών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», με επικεφαλής τον Διευθυντή και συνιδρυτή του, μαθηματικό και πολιτικό μηχανικό, Ιωάννη Κρόκο, παρουσίασε την δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα του e-Δημοτικού Σχολείου, η οποία μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr απεθύνθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και από τον όπου γης Ελληνισμό. 

Το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του «Αθηνά» καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Πηγή: Δελτίο τύπου Οικουμενικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.